Helyi hírek 2020. május 21. 15:30

Féltékenységből szíven szúrta lakótársát egy félegyházi férfi

Féltékenységből szíven szúrta lakótársát egy félegyházi férfi
Egy kiskunfélegyházi férfi tavaly ősszel egy veszekedés közben zsebkéssel szíven szúrta a lakótársát, aki a helyszínen meghalt. Emberölés miatt emeltek vádat a támadó ellen a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen.

A gyilkossággal gyanúsított férfi 2019 elején költözött a hajléktalan szállóról a barátnőjével együtt az egyik ismerőse kiskunfélegyházi házába, ahol szívességi lakáshasználóként éltek. Az áram nélküli háznak csak egy helyisége volt lakhatásra alkalmas, ahol a tulajdonoson, a férfin és az élettársán kívül a később áldozattá váló férfi is lakott  írta meg az Origo.

A két férfi rendszeresen ivott, ami miatt gyakoriak voltak közöttük a veszekedések.Az áldozat ugyanis ittasan közeledni próbált a férfi barátnőjéhez, ajánlatokat tett neki. Ezt a férfi sérelmezte és többször meg is verte a "csábítót", de a veszekedések után mindig kibékültek egymással. 

November 8-án kora délutánra ismét nagyon berúgtak. A férfi közeledni próbált a barátnőjéhez, de a nő visszautasította. A másik férfi ekkor rászólt részeg cimborájára, amin megint összevesztek. Ekkor már össze is verekedtek. Ököllel ütötték egymást. Az áldozatnak akkor még sikerült kiszabadulnia a támadó fogásából és visszaülnie az ágyára. A férfi odalépett hozzá és a férfit a zsebkésével „Úgyis megöllek!" szavak kíséretében nagy erővel mellbe szúrta. A késszúrás a sértett szívét is érte. Az áldozat azonnal meghalt, teste visszesett az ágyra. A támadó visszatette a kést a párnája alá, és felhívta a rendőrséget. Őrizetbe vették a késelőt, aki a gyanú szerint féltékenységből támadott.

A letartóztatásban lévő, büntetett előéletű férfit a főügyészség emberöléssel vádolja,és végrehajtandó börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a zsebkést is el kell kobozni.

A vádlott az emberölést egy garázdaság miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, ezért ennek végrehajtását is indítványozta az ügyészség. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék dönt. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!