Helyi hírek 2020. május 26. 08:00

Körkérdés: Hogy tetszik a főtéri szökőkút?

Képgaléria
Körkérdés: Hogy tetszik a főtéri szökőkút?
Május 21-én indították el a nagy főtéri szökőkutat, amely mintegy 40 négyzetméteren vizes attrakcióval, fényjátékkal szórakoztatja a járókelőket meghatározott délutáni és esti időpontokban. Az óránkénti 15 perces műsorokat nagy érdeklődés övezi, sokan családostól érkeznek a programra. A legkisebbek a vízfalak között sétálva fedezik fel Félegyháza legújabb látványosságát.

Mezei Attila (39)

Szerintem a környék egyik legjobb szökőkútját építették meg a városban. Mindenképpen kuriózum és úgy látszik, nagy népszerűségnek örvend a félegyháziak között. A városkép és a város megítélése szempontjából is sokat számít. A szökőkút a főtéren van, mindenki itt közlekedik. Feldobja a városképet, és egyfajta látványosságként szolgál esténként. A kíváncsiság miatt jöttem ki én is. Most, hogy nincsenek egyéb szabadtéri programok, ez éppen elég ok, hogy az emberek kisétáljanak a főtérre.

 

Vörös Rezső (71)

Nagyon szuper ez a szökőkút, alig vártam az elkészültét. Először azt hittem, hogy csak a könyvtár előtti kicsi szökőkút lesz. Nagyon megörültem, amikor megtudtam, hogy az Ótemplom előtt is készül egy. Jó látni, hogy a kisgyermekeknek nagyon tetszik, sokan bemennek a szökőkút belsejébe. Nagyon ötletes és hangulatos. 

 

Varga Csenge (9)

Nagyon tetszik a szökőkút. Azt szeretem benne, hogy világít és változtatja a színét. Még nem mentem be a közepébe, nem szeretnék vizes lenni, de később lehet, hogy kipróbálom. Más városban láttam már hasonlót, ezért is vártam, hogy elkészüljön. El is neveztem Kiskunfélegyházát kis Budapestnek.

 

Nagyné Tapodi Tímea (35)

Meglepődtem, hogy milyen sok embert érdekel az új szökőkút és a hozzá kapcsolódó fényjáték-program. A gyerekeimnek, Martinnak és Máténak nagyon tetszett, most látták először. A fények és víz magasságának változása nagy élményt nyújtott számukra. Kicsit még hideg a víz, de a nyári forróságban kellemesebb lesz. Jó volt látni ennyi embert, kicsit már elszoktunk a tömegtől. Nem kell nagyobb városokba menni, hogy ilyen sok szépséget lássunk. Séta valamelyik parkban, vagy a szökőkút látványa igazi kikapcsolódást nyújt mindenkinek.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!