Helyi hírek 2020. május 25. 10:00

Digitális logopédiai ellátás a kiskunfélegyházi szakszolgálatban

Digitális logopédiai ellátás a kiskunfélegyházi szakszolgálatban
A logopédiai munka, bár személyes kontaktot igényel, hatékonyan folytatódott a digitális ellátás keretében.

A heti rendszerességű terápiák jelenleg elsősorban videóhívás és különböző online felületeken létrehozott oktatóvideók, interaktív játékok és feladatok által történik. A szakszolgálat minden eddig ellátott gyermek részére biztosítja a megkezdett munka folytatását, így a további fejlődést, természetesen a gyermek és a család lehetőségeit figyelembe véve, azokhoz maximálisan alkalmazkodva.

Ehhez a munkához elengedhetetlenül szükséges a szülők aktív együttműködése, amihez minden segítséget igyekeznek a logopédusok megadni. A foglalkozások az online órák után nem fejeződnek be azonnal, mert a szülőknek szükségük van arra, hogy támogató segítséget kapjanak az otthoni, további gyakorláshoz, így számos szülőkonzultációra van most lehetőség. Elmondható, hogy a családokkal szorosabbá vált a kapcsolat, mert az eddiginél jobban belelátnak a szakmai munkába és megérezték, átlátták, hogy az ő támogatásuk nélkül a terápia nem, vagy sokkal lassabban éri el a kívánt eredményt. Mindenki számára új, nehezebb ez az ellátási forma, de közösen kihozható belőle az, ami a gyermekek fejlődését hatékonyan segíti. Az online foglalkozásokat vidámság és játékosság jellemzi továbbra is, a gyerekek szívesen vesznek részt az órákon. Az eddigi visszajelzések a családoktól pozitívak, a terápiák eredményesek.

Szakembereik a jelentkezéseket továbbra is fogadják emailben ([email protected]), telefonon (+36-76/431-387).
A kapcsolatfelvételt követően megkezdődhet a munka az új jelentkezők esetében is 
– mondta el lapunknak Szappanos Tünde, a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kiskunfélegyházi Tagintézmény-igazgatója. 

Fotó: Photographee.eu - Shutterstock

 

Kövessen minket a Facebookon is!