Helyi hírek 2020. május 30. 14:00

Június közepéig jelentkezhetnek a középiskolások a Mathias Corvinus Collegium képzésére

Június közepéig jelentkezhetnek a középiskolások a Mathias Corvinus Collegium képzésére
Felvételt hirdet magyarországi és külhoni magyar középiskolások számára a Tombor András által alapított Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programja. Az iskola mellett végezhető ingyenes képzésre június 14-éig várják a társadalomtudományok iránt érdeklődő diákokat.

– A Középiskolás Program azoknak a tudatos jövőképpel rendelkező ambiciózus diákoknak szól, akik az érettségi és egyetemi felkészülés során a lehető legtöbbet szeretnék kihozni magukból. A programban résztvevők a szakmai tudás mellett számos praktikus ismeretet is elsajátíthatnak, ami a későbbi tanulmányaik során előnnyel járhat: érveléstechnikát tanulnak, fejleszthetik prezentációs készségeiket, de a hatékony tanulás módszertanával is megismerkedhetnek. Az oktatás nagy része e-learning kurzusokon keresztül zajlik, amelyek tananyaga most olyan újabb izgalmas témákkal bővült, mint a környezettudatosság, a városökológia, az űrkutatás, a 3D nyomtatás, a mesterséges intelligencia, vagy a retorika – mondta Wittmann Zsolt, a Középiskolás Program vezetője. Hozzátette: az MCC élen jár az internetes képzésben, amelynek előnyét a diákok különösen érzik a mostani helyzetben, amikor felértékelődött a minőségi digitális tananyagok szerepe az oktatásban.



A Mathias Corvinus Collegium az ország egyik legismertebb, a hagyományos oktatást kiegészítő tehetséggondozó intézménye, amelynek Középiskolás Programja már több mint tizenöt éve működik sikeresen. A 2013 óta Erdélyben is elérhető képzéseken több mint négyszáz erdélyi magyar tanuló vesz részt, de Felvidékről, Kárpátaljáról és Vajdaságból is rendszeresen jelentkeznek középiskolások a programra. Ma már összesen több mint 1700 fiatal fejlesztheti magát a távoktatási kurzusokon és a havi egy személyes képességfejlesztő tréningnapon alapuló képzéseken. A szociálisan hátrányos helyzetű, nagy távolságból érkező diákok számára az intézmény utazási támogatást kínál a tréningeken való részvétel megkönnyítése céljából.



A programban részt vevő tanulók négy- és nyolchetes e-learning-kurzusok közül választhatnak. Modernkori történelem, közgazdaságtan, nemzetközi kapcsolatok, társadalmi tanulmányok, pszichológia, jog, valamint magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztés is szerepel a palettán. Az online képzés mellett havonta egy személyes készségfejlesztő napot is tartanak, amikor a diákoknak lehetőségük nyílik ismert és elismert szakértők által tartott előadásokon és tréningeken részt venni. Az érdeklődők valamennyi kurzus tematikáját és bemutatkozó videóját a program online felületén tekinthetik meg. A Középiskolás Program a tudományos előadások és készségfejlesztő tréningek mellett közösséget is épít. Tehetséggondozó táboraikban a világ történéseire nyitott és érdeklődő középiskolás csapattal találkozhatnak az újonnan felvételt nyert tagok.



Azok a diákok, akik szeretnének bővebb tájékoztatást kapni a programról, június 3-án ellátogathatnak az MCC Középiskolás Program közösségi oldalára, ahol élő bejelentkezés keretében hallhatnak a kínált lehetőségekről.

Az érdeklődők magáról a programról, valamint a jelentkezés pontos menetéről az intézmény honlapján (kp.mcc.hu) olvashatnak bővebben.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!