Kultúra 2020. május 27. 08:00

Egy Beatles-dalt szólaltatott meg a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar

Elkészült a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar home office videója, amelyben a Beatles: Let it be (Hadd legyen!) című dalát szólaltatják meg.

Kis-Fekete Vilmos karnagy elmondta: akadtak megoldásra váró feladatok, hiszen nem volt minden adott otthon, így fordulhatott elő az, hogy festékesdoboz és műanyag lavór is hangszerként funkcionált. Egy másfél perces átirat készült a dalból, egy mankószerű hanganyag, amit megkaptak a kottával együtt a zenekar tagjai, otthon rögzítették és mindenki a saját szólamát visszaküldve született meg a végeredmény. A karmester személye jelen esetben más szerepet töltött be, hiszen a technikai oldalon tevékenykedett, a videó elkészítése volt a feladata. A munkában Gajdics Dávid segítette, aki egységenként külön hangot és képet alkotott a már kész anyagból. Az ő feladata volt a harmónia megteremtése, illetve a beosztások elkészítése is.

Kis-Fekete Vilmos szerint nagyon sokat tanultak a munkából. S bár nem szól makulátlanul, akkor is nagy dolog, amit a 29 fő – javarészt általános iskolás korú fiatal – véghezvitt.

 

Kövessen minket a Facebookon is!