Sport 2020. május 29. 11:00

Extraligás maradt a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola csapata

Extraligás maradt a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola csapata
A bajnokságok tavaszi lezárását követően a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége május közepén döntött az egyéni és csapatversenyek újraindításáról, illetve lezárásáról. Az elnökségi ülésen eldőlt, hogy a csapatbajnokságokból nem lesznek kiesők, így a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola férfi felnőtt csapata is maradt a legmagasabb osztályú extraligában.

Az ülésen döntöttek a feljutókról is. Ahol a feljutók a lejátszott mérkőzések alapján egyértelműen megállapíthatóak, ott az ezt kiharcoló csapatok magasabb osztályba léphetnek. Ahol matematikailag még nem dőlt el a feljutó kiléte, ott egy operatív testület vizsgálja meg a helyzetet és dönt a feljutókról. E testületet Lajtai Kristóf, a MOATSZ főtitkára, Kékedi Tibor, a játékvezetői bizottság elnöke, valamint Fazekas Péter, a MOATSZ sportigazgatója alkotja.

Amennyiben ez a testület sem tud igazságos döntést hozni, úgy a szövetség reményei szerint talán augusztusra már enyhülnek annyira a körülmények és a szabályozások, hogy az érintett csapatok osztályozót tudjanak játszani – olvasható a szövetség weboldalán.

Az elnökség mindenképp szeretné megrendezni az Extraliga négyes döntőjét, természetesen az aktuális szabályozásokat betartva, zárt kapuk mögött. A final four időpontja a tervek szerint június végére eshet. A szövetség nem hirdet végeredményt egyik osztályban sem, e nélkül zárja le a bajnokságokat. Az Extraligában azért rendezhetik meg a final fourt, mert ott mindkét nem képviselőinél „kirajzolódik” a négy legjobb csapat.

Ami az egyéni versenyeket illeti: a MOATSZ eredetileg április 30-áig minden a saját hatáskörébe tartozó versenyt felfüggesztett, és most ezt az időszakot július 17-éig meghosszabbította. Addig tehát biztos nem indulnak újra a szövetség által szervezett versenyek, a továbbiak értelemszerűen a járványhelyzet alakulásától függenek.

A tervek szerint Kiskunfélegyházán augusztus 10-e és 16-a közötti a hagyományos nemzetközi asztalitenisz edzőtábort is megrendezik – mindezt a tábor főszervezője, a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola vezetője, Karsai Ferenc mondta el.

A nemzetközi tábort megelőzően helyi asztalitenisz táborokat is tartanak városunkban Bene Györgyi és Pengő-Mura Renáta vezetésével.

Kép: Archív

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!