Helyi hírek 2020. május 31. 17:30

A félegyházi hősökre emlékeztek koszorúzással

Képgaléria
A félegyházi hősökre emlékeztek koszorúzással
Ma, május utolsó vasárnapján – ami ezúttal május 31-ére esik – emlékezünk meg a Hősök Napjáról. Kiskunfélegyházán ezen a napon az első és második világháború félegyházi hőseire emlékeztek koszorúzással.

A Felsőtemetőben felállított emlékműveknél a város nevében Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek, valamint a Jobbik helyi szervezete képviseletében Kollár László, F. Juhász Péter és Makány Mátyás helyezték el a tisztelet koszorúit, majd Gyula atyával közösen mondtak imát az elhunytak üdvéért.

A Magyar Hősök Emléknapját minden évben május utolsó vasárnapján tartják. Eredete az 1917. évi VIII. törvényre vezethető vissza. Ebben mondták ki először, hogy nemzetünk hősi halottainak kegyeletét, teljes tiszteletét megfelelő módon kifejezésre kell juttatni. A szocialista Magyarországon e napot nem ünnepelték. A Magyar Köztársaság Országgyűlése a magyar nemzet soha el nem múló hálája jeléül, a ma élő és a jövő nemzedékek okulására, a hősök dicsőségére, a 2001. évi LXIII. törvény alapján nyilvánította, minden esztendő május hónapjának utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé.

 

Kövessen minket a Facebookon is!