Helyi hírek 2014. január 28. 06:35

Pályázatfigyelő

MESÉL A CSALÁD pályázati felhívás! Mesekiadónk 2014-BEN NÉPMESE HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉVADOT HIRDET! Ennek keretében mesélő családokat keresünk Budapesten, országszerte és a határon túlról! 2014-ben induló MESEMACI mesetévé projekthez, MESEMACI mesetévénk rendszeres és alkalmi műsorblokkokban történő megjelenésekhez, mesetévé műsorvezetőink és a leendő MESE-nagyköveteink kiválasztásához.

Továbbá a pályázat kapcsán nyertes családoknak lehetőséget biztosítunk MESE videó- és MESE-hangoskönyv publikációinkban való megjelenéshez. A pályázatban nyertes családok - egy általuk kijelölt - felnőtt megbízottjával szerződést kötünk. Az adott együttműködést minden esetben egyedileg díjazzuk - közös megállapodásunk alapján. Felső korhatár nincs, kis- és nagy családok, gyermeküket egyedül nevelők, de akár elhivatott párok jelentkezését is várjuk. Ha érdekel benneteket a lehetőség, az alábbiakat kell tennetek:
1. Egy vagy több (max. 3) magyar népmesét rögzítsetek egy videó felvételen, amit egy vagy több mesélő ad elő (olvasni, zenélni, énekelni, táncolni stb. - szabad) majd töltsétek fel a Youtube videómegosztóra. 2. Egy emailban küldjétek el nekünk a linket a [email protected] címre. Fontos! Legyen benne a Youtube címben, hogy mesekiadó.hu mesélő család pályázat! Mutatkozzatok be a felvételen (pl.: Mi vagyunk a Kovács család:) és ne feledjétek a mese címét rámondani. Mindegy mivel rögzítitek, de a kép, a hang azért legyen jó. Technikailag semmiben nem tudunk/fogunk segíteni, ezt vagy magatoknak, vagy a környezetedben élők segítségével kell megoldanotok. (Ötletekért a 2013-as mesélő pályázati anyagokba is benézhettek a http://www.mesemaci.hu oldalunkon.) Ha megkapjuk a linket, erről értesítünk, majd pár napon belül a Youtube anyagodat megjelentetjük a Facebook oldalunkon és ha eddig már eljuttok, bekerültetek a második fordulóba. Erről többet majd ott és akkor olvashattok. Ezt követi a záró forduló, amely részleteiről a bekerült pályázókat levélben értesítjük. Jelentkezési határidő, vagyis amíg az első fordulóban a meséid linkjét fogadjuk: 2014. február 15. Az első fordulóban ennyi információt tudunk adni, levélre, egyébre nem reagálunk ezzel kapcsolatosan!

 

Fiatal Magyar Fotóművészekért Alapítvány pályázatot hirdet "Hang" címmel, melyre élő amatőr és profi fényképészek jelentkezését várjuk. A pályázat február végéig tart.
Egy pályázó maximum 3 db fekete-fehér vagy színes digitális képet küldhet be email-ben. A beküldött alkotások optimális felbontása: 1500×2102 pixel (vagy ehhez közeli értékek, illetve a nyomtatási méret beállítása esetén: 18×24 cm). A zsűri által kiállításra javasolt képeket a szervezők nagyíttatják le. Az emailben beküldött JPG kiterjesztésű képek összterjedelme ne haladja meg az 15 Mb-ot. Ha ennél nagyobb a 3 kép terjedelme, akkor több email-re elosztva kérjük csatolni. Minden képet egyenként kell mellékletként csatolni egy email-hez. A fotók beérkezéséről visszajelzést küldünk. A jelentkezési lapot, melyet facebook-os oldalunkról lehet letölteni, kérjük kitölteni, és a képekkel együtt visszaküldeni. Amennyiben a képekkel nem érkezik jelentkezési lap, az e-mailt nem vesszük figyelembe. http://www.fmfa.hu/fotopalyazat

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár
pályázatfigyelő szolgáltatása

A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben:

 

hétfő: zárva

kedd, péntek: 9-17 óráig

szerda, csütörtök: 12-17 óráig

szombat: 8-12 óráig

 

E-mail: [email protected]
Honlap: www.psvk.hu

Kövessen minket a Facebookon is!