Kultúra 2020. június 4. 12:00

Könyvtársarok – Nyári hírek

Könyvtársarok – Nyári hírek
A koronavírus-járvány miatt a Petőfi Sándor Városi Könyvtár személyesen még nem látogatható, ám nem maradnak olvasnivaló nélkül az igazi könyvmolyok. A könyvtárosok a 65 éven felülieknek csütörtöki és pénteki napokon házhoz viszik a kért könyveket.

Júniustól az intézmény munkatársai – az időjárástól függően – számítógéppel kitelepülnek a könyvtár főbejárata elé, ahol visszaveszik a kikölcsönzött könyveket, átadják a korábbi kérésre összeállított könyvcsomagokat és felveszik az olvasók dokumentumok iránti igényét. A könyvtárosokkal piaci napokon, kedden, pénteken 8 és 11 óra között, szerdán, csütörtökön 13 és 15 óra között találkozhatnak.

***

Már hagyománnyá vált, hogy a könyvtár ifjú olvasói számára táborokat szervez. Június 29-étől a felső tagozatos diákokat öko-élménytáborba várja, július 6-ától az alsósok olvasótáborban vehetnek részt. A gyerekek egy feledhetetlen hetet tölthetnek el olvasással, játékkal, kézműveskedéssel és kirándulással. Bővebb információkért érdeklődjenek telefonon: (76) 461–429.

***

Pályázatot írt ki a városi könyvtárak számára június 11-i benyújtási határidővel a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) a koronavírus-járvány terjedési kockázatának csökkentésére szolgáló eszközök beszerzésére. Ha városunk bibliotékája nyer ezen a pályázaton, akkor a pultok elé plexifalat helyeznek fel, amellyel védik a könyvtárosokat és a látogatókat, valamint ózongenerátoros berendezéssel biztonságosan fertőtlenítik a könyveket.

 

Kövessen minket a Facebookon is!