Helyi hírek 2020. június 3. 12:00 Forrás: MTI

Járványügy: fontos tudnivalók

Járványügy: fontos tudnivalók
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó Plusz tájékoztatóban részletezte, milyen változásokra számíthatunk a járvánnyal kapcsolatos intézkedések terén. A kormányszóvivő a szabadtéri rendezvények szervezésére, az ingyenes parkolásra, továbbá a veszélyhelyzet ideje alatt lejáró hivatalos okmányokkal kapcsolatos tudnivalókra is kitért.

Az idősek számára biztosított vásárlási időszakról szólva azt mondta: a legveszélyeztetettebb korcsoportnak számító 65 éven felüliek továbbra is külön bánásmódot igényelnek.
Reményét fejezte ki azonban, hogy a vásárlási idősávot hamarosan feloldhatják. Az önkormányzatok ezentúl is rendelkezhetnek arról, hogy a fenntartásukban levő piacokon módosítanak ezeken az időpontokon, megtartva a háromórás időtartamot.

A következőkre is kitért:

• már lehet szabadtéri kulturális és sportrendezvényeket tartani az egész országban, ilyennek számít a szabadtéri színházi előadás, a szabadtéri mozi, a cirkusz, a múzeumokon kívül rendezett képzőművészeti kiállítás, irodalmi és könyves vagy éppen közgyűjtemények által szervezett rendezvény,

• várhatólag július 1-jéig marad az ingyenes parkolás,

• a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt, valamint annak megszüntetését követő 15 napon belül lejáró hivatalos okmányok a veszélyhelyzet megszűnését követő 180 napig érvényesek maradnak.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus