Helyi hírek 2020. június 7. 10:00

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Szentháromság vasárnapja – 2020. június 7.

1. Csütörtökön Szent Barnabás apostol emléknapja, szombaton pedig Páduai Szent Antal áldozópap és egyháztanító emléknapja lesz.

2. Csütörtökön, június 11-én lesz Úrnapja, az Oltáriszentség ünnepe. A szentmisét és a körmenetet, este 6 órakor, az újtemplom híveivel együtt a plébánia udvarán tartják meg. Szeretettel hívják a híveket a közös ünneplésre. Kérik, hogy aki tud virágot vinni az úrnapi oltárok díszítéséhez, az 10-én, szerdán vigye be a sekrestyébe vagy a plébániára, aki pedig virágszirmot tud vinni, az vigye el a körmenetre.

3. Júniusban hétfőnként a reggeli szentmise után, a többi napokon az esti szentmisék előtt ½ 6 órakor elimádkozzák Jézus szentséges szívének litániáját a templomban.

4. Június 13-án, szombaton a Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésére emlékeznek, a családokért imádkoznak. A szentmisék reggel 7 órakor, déli 12 órakor és este 6 órakor lesznek. ½ 12-től rózsafüzért imádkoznak a családokért.

5. Már most hirdetik, hogy templom búcsúja június 27-én, szombaton lesz megtartva a délelőtt 10 órai szentmise keretében. A búcsúi szónok dr. Várnai Jakab ferences szerzetes, a Sapientia Főiskola rektora lesz. Az idén a búcsúi szentmisét a plébánia udvarán tartják meg, de most kivételesem közös egyházközségi ebédet nem tudnak adni.

6. A szentmisék hétköznap továbbra is a templomban, szombat este és vasárnap pedig a plébánia udvarán lesznek megtartva.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

 

Kövessen minket a Facebookon is!