Helyi hírek 2014. szeptember 18. 12:20

Pecsétviaszgomba Fülöpjakabról

Pecsétviaszgomba Fülöpjakabról
A munkanélküliség késztette a fülöpjakabi Gyöngyösi Sándort arra, hogy új alapokra helyezze életét. Szomszédja ösztönzésére gombatermesztésbe kezdett, és mára Európában egyedülálló biogomba termesztő üzemet működtet.

A laskagomba termesztés idővel feldolgozással egészült ki, amikor pedig egy törzsvevő arra kérte a termelőt, hogy termesszen számára pecsétviaszgombát, új perspektívák nyíltak meg a családi vállalkozás előtt.

Gyöngyösi Sándor 80 darab ötliteres befőttesüveggel kezdte a kísérletezést, és a piac visszaigazolta döntését: a termést értékesíteni tudta. A bevételt visszaforgatta, így lépésről lépésre növekedett vállalkozása. Támogatta ezt az a folyamat is, hogy egyre többen ismerték meg és keresték a rendkívül értékes, bizonyítottan gyógyhatású pecsétviaszgombát, amely egyebek mellett erősíti az idegrendszeri funkciókat, az immunrendszert, mérsékli a magas vérnyomást, vírusellenes hatással is bír. Így növekedett mostanra 25 ezerre az üvegek száma, amiben a közel-keleti országokban már törzskönyvezett gyógyszerek alapanyagaként használt pecsétviaszgombák, közismertebb nevén ganoderma nő.

A fülöpjakabi Gyöngyösi Sándor nevéhez mostanra feldolgozott termékek egész sora is kötődik. Ilyen például a ganodermás kávé, csokoládé és különböző kozmetikumok.

H. S.

 

Kövessen minket a Facebookon is!