Helyi hírek 2020. június 10. 08:00

Köhler Helga a legjobbak közt

Képgaléria
Köhler Helga a legjobbak közt
Harmadik helyezést ért el egy fodrászoknak meghirdetett nemzetközi versenyen Köhler Helga mesterfodrász, a Víz istennője fantázianevű munkájával. A számos szakmai elismeréssel rendelkező alkotó büszkén beszélt lapunknak a megmérettetés körülményeiről.

– Évek óta folyamatosan keresem azokat a termékeket, amelyek egészségesek és megbízhatóak a vendégek és a fodrászok számára is. A szép és egészséges haj elengedhetetlen feltétele a jól eltalált alapanyag. A sok-sok keresgélés eredményeként egy éve rátaláltam egy finn Four Reasons márkára, amely vegán- és ammóniamentes hajfestéket, és ultramodern, mindenfajta káros anyagoktól mentes termékeket kínál professzionális és otthoni felhasználásra egyaránt – ecsetelte Helga.



– A Four Reasons márka meghirdetett egy versenyt a szakmának, amelyre tizenhat országból érkezett, mintegy hatszáz pályamunka. Három kategóriában (vágás, festés, frizura) indulhattak a fodrászok. A szakmai zsűri minden kategóriában kiválasztotta a tíz legjobbat, többek közt az én munkámat is.



Nagy örömömre szolgál, hogy a végső szavazás után a Four Reasons Pro Awards verseny Styling/Frizura és konty kategóriájában bronzérmes lettem, amely pénzjutalommal, serleggel és elismerő oklevéllel is jár. A Four Reasons szakmai versenye a frizura, a stílus és a minőségi fotó harmóniáját is díjazta.



A művem témája víz volt, mivel a természet és a víz közelsége meghatározza a lényemet. Ezt a munkámat fél éven keresztül tervezgettem, nagy segítségemre volt két jóbarátom, Paphalmi Róbert fotós és Boros Anikó barátnőm, akinek a frizurát készítettem. A ruhát és a sminket is magam csináltam – összegezte a mesterfodrász a pályázat részleteit.

– Nagy öröm számomra, hogy ezzel a díjjal is kellő visszaigazolást kaptam a hitvallásomról, és büszkén vihetem tovább a család kiváló hírnevét és szakmai alázatát – zárta a beszélgetést dobogós büszkeségünk.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!