Kultúra 2020. június 11. 15:00

Zenei találkozóhely lehet az új szökőkút és környéke

Zenei találkozóhely lehet az új szökőkút és környéke
A Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar június 5-i Béke-téri örömzenéje után június 12-én, pénteken 20 órától ismét muzsikától lesz hangos az új szökőkút környéke, amikor Soós Brigitta gitárművész játékát élvezheti a közönség.

Soós Brigitta zenei pályafutását Kiskunfélegyházán kezdte a zeneiskolában. Alíz néni, Klári néni énektanárok és az édesanyja énekszeretete terelte a zenei pálya felé. Fantasztikusnak tartja a magyar zenei oktatást, így biztos alapokat kapott már az általános iskolás évek alatt. Édesanyja vetette fel a hangszerválasztásnál a gitárt, ami jó választásnak bizonyult. Kiskunfélegyháza után a szegedi zenekonzervatóriumban folytatta tanulmányait, majd a győri Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola következett. Magiszteri diplomáját Bécsben szerezte, Walter Würdingernél.



Brigitta jelenleg Ausztriában él, ott oktat, telefonos megkeresésünkre elmondta, hogy nagyon várja a kiskunfélegyházi koncertet. Sajnálja, hogy a tulipánvirágzást nem láthatta élőben, de a megújult főtérre nagyon kíváncsi. A klasszikus gitárkarakteréből kiindulva romantikus estére számíthat a közönség, ahol megszólalnak latin-amerikai, spanyol darabok, de barokk művek is helyet kapnak.

– Nagyon szeretném, ha ebből tradíció lenne, több zenészt is bátorítok, hogy a szökőkútnál muzsikáljon – tette hozzá végezetül a művésznő.

 

Kövessen minket a Facebookon is!