Hirdetmények 2020. június 19. 16:00 Forrás: Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat

Elindult a településfásításai program

Elindult a településfásításai program
A települések 19 fafajból válogatva 10-30 db. fát igényelhetnek, így akár 1200 település zöldítéséhez is hozzájárulhat a program.

A program fő célja felhívni a figyelmet a fásítás fontosságára és lehetőséget adni arra, hogy az önkormányzatok, lakóközösségek, helyi civil szervezetek a maguk eszközeivel tevékenyen részt is vehessenek településük zöldítésében. Ezen kívül népszerűsíteni kívánják a Vidékfejlesztési Programot, amely komoly lehetőségeket jelenthet a vidéki települések agrárgazdasági fejlődésében. A fák közösségi eseményként történő elültetésének és későbbi fenntartásának pedig még közösségépítő szerepet is szánnak.

Az igénylés feltételei és menete, az igényelhető fafajok listája, a szükséges nyilatkozatminták és minden egyéb tudnivaló a www.orszagfasitas.hu honlapon található meg.

A programról

Az Agrárminisztérium a 2019 őszén indított Országfásítási Program keretében hirdette meg, amit az Országos Erdészeti Egyesület koordinál és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Cselekvési Terve alapján a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága támogat. A fák nevelését és szállítását a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. biztosítja. A 10 ezer főnél kisebb települések összesen 12 ezer fát igényelhetnek ingyenesen.

A települések 19 fafajból válogatva 10-30 db fát igényelhetnek.

A program céljai: felhívni a figyelmet a fásítás fontosságára; lehetőséget adni arra, hogy az önkormányzatok, lakóközösségek, helyi civil szervezetek a maguk eszközeivel tevékenyen részt is vehessenek településük zöldítésében; népszerűsíteni a Vidékfejlesztési Programot, amely komoly lehetőségeket jelenthet a vidéki települések agrárgazdasági fejlődésében; közösségépítő szerep a fák közösségi eseményként történő elültetésével, későbbi fenntartásával.

Az igénylés feltételei és menete: a készlet erejéig, de legkésőbb július 31-éig tart.

Igénylésre jogosultak: önkormányzatok és önkormányzati intézmények; állami intézmények és fenntartóik; civil szervezetek; egyházi szervezetek és intézmények.

Az igénylés feltételei és menete, az igényelhető fafajok listája, a szükséges nyilatkozatminták és minden egyéb tudnivaló a www.orszagfasitas.hu honlapon található meg.

A Településfásítási Program lebonyolítását végző irodát az Országos Erdészeti Egyesület működteti az alábbi elérhetőségekkel:


[email protected]
+36 1 201 6293
+36 20 375 2581

 

Kövessen minket a Facebookon is!