Helyi hírek 2020. június 18. 17:00

In memoriam Márton Tiborné, Márti

In memoriam Márton Tiborné, Márti
Megállt egy szív… Értetek, értünk is dobogott!... Nem mozdul többé a kéz, amely nekünk, értünk is rótta a sorokat gépelte a betűket… Megpihent a szemüveg, amely mögött melegen mosolygott vagy épp elpárásodott egy kedves tekintet… Nehéz kimondani, leírni: végleg…

A Bankfaluból indult pályád. Példaképeid, pedagógus szüleid egyengették utadat. Saját kis családoddal is ott éltetek, majd a sors úgy hozta, hogy hozzánk, a Darvasba kerültél. Alsós pedagógusként volt részed örömökben, bánatokban, küzdelmekben, mindabban, ami e mögött az egyszerű szó mögött sűrűsödik: Tanító. Gyermekeid: Anett, Gergő, Tomi és Detti is a mi iskolánkba jártak. Mekkora büszkeséggel figyelted kis unokád, Blanka első évnyitóján elmondott versét. Biztosak vagyunk benne, hogy még nála is jobban izgultál!

Életedet át- meg átszőtte az a törekvés, hogy a gyerekekkel ismertesd és megszerettesd az informatikát. Velünk, kollégáiddal is sikerült! Segítettél! Annak és akkor, amikor szüksége volt Rád, a türelmedre, az emberségedre! Biztattál a pedagógusminősítés előtt is minket: „Menni fog az!” A KIP-módszert is lelkesen gyakoroltad. Emlékezetes, amit a távoktatás során egy-egy tanítványodnál elértél. Tudjuk, hogy csak a kedvedért ült le játék helyett házit csinálni a gép mellé.

Még most sem fogjuk fel igazán, hogy elmentél. Hogy mindezeknek vége! De mégsem! Arany János sorait idézve búcsúzik Tőled iskolád, a Darvas:

„Nem hal meg az, ki milliókra költi
Dús élte kincsét, ámbár napja múl…”

 

Kövessen minket a Facebookon is!