Helyi hírek 2020. június 20. 08:00

Tíz hónap felfüggesztett börtönt kapott a balotaszállási állatkínzó

Tíz hónap felfüggesztett börtönt kapott a balotaszállási állatkínzó
Nem kell börtönbe vonulnia a balotaszállási asszonynak, aki kutyáját az autója mögé kötötte egy bálamadzaggal és vonszolta kilométereken át, amíg az állat el nem pusztult. Első fokon tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Csongrádi Járásbíróság.

A vádlott tavaly, augusztus 3-án, a vihar elől elmenekült komondor jellegű kutyáját indult el megkeresni, majd amikor rátalált, az állat nyakörvére egy 120 centis bálamadzagot kötött, amelynek másik végét a kocsi vonóhorgához rögzítette, és 2,7 kilométeren át, 20-30-as tempóval húzta haza a kutyát.

Nem élte túl a kutya a kegyetlen bánásmódot

A kutya egy idő után nem tudta tartani a tempót, oldalára dőlt, életveszélyesen megsérült. A kegyetlen bánásmódot nem élte túl, nem sokkal később elpusztult. Egy másik autós intette le az asszonyt és vonta felelősségre, aki a történtekről telefonjával videót is készített, amit az állatvédők később kitettek az internetre. Az eset hatalmas felháborodást váltott ki. Az állatvédők tüntettek is az állatkínzások ellen tavaly Kiskunhalason és Balotaszálláson
 számolt be a baon.hu.

A balotaszállási nőt csütörtökön első fokon tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a Csongrádi Járásbíróság, aminek végrehajtását két évre felfüggesztette, így az asszonynak nem kell börtönbe mennie. A nő és védője enyhítésért fellebbezett a döntés ellen, csakúgy, mint az ügyész, aki viszont a büntetés súlyosbítását kérte.


Vezető fotó: Pozsgai Ákos
Az állatvédők országszerte tüntettek az állatkínzások ellen tavaly, köztük Kiskunhalason is

 

Kövessen minket a Facebookon is!