Helyi hírek 2020. június 22. 08:00

Vigyázz, Kész, Pénz!

Vigyázz, Kész, Pénz!
Országos sikert hozott e különleges tanév vége a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Szakgimnáziumának. Az iskola 10/B osztályos tanulói: Balog Nóra, Cseh Nadin, Nagy-Pál Eszter és felkészítő tanáruk, Kelemenné Móczár Éva országos 2. helyezést értek el a Kereskedelmi és Hitelbank által több ezer csapat részvételével lebonyolított Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedőn. Gratulálunk, nagyon büszkék vagyunk rátok!

A vetélkedő célja a tudatos pénzügyi gondolkodás fejlesztése. Azoknak a kiváló fiataloknak a felkutatása, akik a következő évtizedek sikeres vállalkozói, pénzügyi szakemberei lesznek. Egy város jövőjét meghatározza, ha mindig van elég munka, virágzanak a helyi vállalkozások, jól és szívesen élnek itt az emberek. Az iskolák, így a Közgé is, sokat tudnak segíteni ennek a célnak a megvalósításában. 



Nagyon fontos a számunkra, hogy olyan fiatalokat neveljünk, akik gyakorlati üzleti tapasztalattal, hasznosítható, egy vállalkozás számára azonnal kamatoztatható tudással rendelkeznek. Olyan leendő szakembereket és vállalkozókat, jogászokat, tanárokat, közgazdászokat nevelünk, akik reményeink szerint húsz-harminc év múlva is kezeskednek Félegyháza sikeres jövőjéért.



Ehhez az elméleti felkészültség mellett józan ész és kreativitás, szorgalom és tisztesség, újítókedv és vállalkozó szellem is szükséges. Ezért törekszünk arra évről-évre, hogy minél több lehetőséget kínáljunk diákjainknak: folyamatosan megújuló képzési választékkal, modern iskolai környezettel, külföldi és céges szakmai gyakorlatokkal, közismereti és szakmai kirándulásokkal, országos és saját fejlesztésű versenyeken és eseményeken való részvétellel.



A szünidőre jó egészséget és sok-sok pihenést, a barátokkal és az osztálytársakkal való boldog, nagy találkozást kívánunk városunk és iskolánk minden kedves diákjának!

Tasi Judit
igazgató

 

Kövessen minket a Facebookon is!