Kultúra 2020. június 25. 08:00

Júliusban már talán mozizhatunk

Júliusban már talán mozizhatunk
A veszélyhelyzet visszavonása után a színházak, mozik nyitására is lehetőség van. A Kiskunfélegyházi Petőfi Mozi Facebook-oldalán megjelent bejegyzés szerint viszont ez július végéig biztosan tolódik.

Reményi Richárd, a mozi üzemeltetője megkeresésünkre elmondta, hogy sem gazdaságilag, sem ésszerűség szempontjából nincs értelme a hamarabbi nyitásnak. Bár a törvény erre lehetőséget ad, de mint arról korábban beszámoltunk, a világpremierektől függ egy-egy film bemutathatósága. A vírushelyzet Amerikában nem annyira megnyugtató, mint nálunk, így a már nagyon várt júliusi két premier, a Tenet és a Mulan 2 című filmek bemutatása is kétséges. Addig, amíg az amerikai piac ennyire korlátolt a vírus miatt, addig itthon sem tudnak bemutatókat megvalósítani. A művész mozik kivételével nem jellemző országosan, hogy korábbi filmekre igény lenne, hiszen ezek javarészt az interneten fellelhetők, ezt pedig a nézők ki is használják.

A premierek előtt tervei között szerepel egy kedvezményes hét elindítása, amikor olcsóbb mozijegyek megvásárlásával, korábban bemutatott filmeket lehet majd megtekinteni, de erre is július végéig várni kell.

A nyitás után szigorú korlátozásokra nem kell számítani, szájmaszk viselése nem szükséges és minden moziszék elfoglalható lesz.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus