Hirdetmények 2020. június 24. 17:30

Nyári diákmunkaprogram indul az önkormányzatnál

Nyári diákmunkaprogram indul az önkormányzatnál
Országos munkaerő-piaci program indul Nyári diákmunka 2020 elnevezéssel. A központi program keretében lehetősége lesz Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának és az önkormányzati fenntartású intézményeknek július 1. és augusztus 31. közötti időszakban 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal és kiskunfélegyházi lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező diákok munkaviszonyban történő foglalkoztatására legfeljebb napi 6 órában a minimálbér időarányosan járó összegéért (bruttó 120 750 Ft/hó), többnyire könnyű fizikai munkára.

A programba az a fiatal vonható be, aki foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkezik, valamint rendelkezik a 2019/2020. tanévre (hallgatók esetén II. félévre is) érvényesített diákigazolvánnyal  vagy ennek hiányában iskolalátogatási ill. hallgatói  jogviszony igazolással.
A program továbbá lehetőséget kínál a diákok kötelező szakmai gyakorlatának teljesítésére is.

A jelentkezések elbírálása a jelentkezések sorrendjében történik. Kizárólag azon jelentkezések bírálhatók el, amelyekben az I. pontban kért adatok hiánytalanul szerepelnek, valamint a II. pontban írt regisztrációt elvégezte. Figyelem! A regisztrációt annak is meg kell tennie újra, aki a korábbi években már részt vett ilyen programban.

Az elbírálásról a diákok e-mailben értesítést kapnak, amelyben a további teendőikről is tájékoztatjuk őket. Amennyiben a jelentkező diák erre nem reagál, azt úgy tekintjük, hogy elállt jelentkezési szándékától és a programba helyette mást vonunk be. Ezért kérjük, hogy  akinek a programban való részvételi szándéka komoly, a fentiek szerint szíveskedjen eljárni.
Kérjük, hogy azt a hónapot jelöljék meg, amelyben egész hónapban munkát tud végezni.

Jelentkezés:

I. A [email protected] e-mail címre kell jelentkezését megküldeni június 25-én, csütörtökön 16 óráig az alábbi tartalommal (személyes megjelenés nem kell):

  • név, születési hely és idő, pontos lakcím, telefonszám
  • mely oktatási intézményben és milyen szakon tanul
  • mely időszakban (július 1-31., vagy augusztus 1-31.) tudna dolgozni, vagy mindegy melyik időszak (a munkavégzés helyét nem kell megjelölni, mivel arról nem a jelentkező dönt)
  • esetlegesen a jelentkező olyan családi illetve szociális körülménye, amelyet az elbíráláshoz fontosnak tart.
  • nyilatkozat arról, hogy a II. pont szerinti regisztráció megtörtént és annak dátumáról


II. A jelentkezés további feltétele, hogy a diák közvetítést kérőként a lakó-, vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán nyilvántartásba vetesse magát. Ehhez személyes okmányaival (személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya, adóigazolvány) valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolásával a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán (Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5. ügyfélfogadás: hétfő, kedd, csütörtök 8-tól 15 óráig; szerda 8-tól 18 óráig) meg kell jelenni a programba vonásának előfeltételét jelentő regisztráció érdekében.
 

Kövessen minket a Facebookon is!