Helyi hírek 2014. szeptember 19. 07:00

A félegyházi lovasok megérdemelnék a saját pályát

Képgaléria
A félegyházi lovasok megérdemelnék a saját pályát
A lovassport minden ágából láthattak bemutatót azok a gyerekek, akik szüleikkel együtt kilátogattak a Félegyházi Lovas Klub Sportegyesület családi napjára. Miközben láthattak fogathajtó, díjhajtó és western bemutatót, maguk is nyeregbe pattanhattak, felülhettek a fogatok bakjára, és természetesen megsimogathatták kedvenc lovacskájukat. A lovassport helyi népszerűségét jelzi, hogy az esős idő ellenére is százak látogattak ki a rendezvényre, és csalódott arcot akkor sem lehetett látni, amikor rövid időre eleredt az eső.

Szeretnénk hagyományt teremteni az ilyen rendezvényekből - mondta el a rendezvény megnyitóján Kiss Ákos Csaba egyesületi elnök. Szeretnénk a gyerekekkel megismertetni és megszerettetni a lovassportot, a lovakat. Megmutatni egy olyan időtöltési lehetőséget, ami szakít a számítógép rabságával és természetközeli. Szemmel látható, hogy erre van érdeklődés. Sokan kijöttek, a 3-4 évesek is felültek a lovak hátára, kocsikáztak, simogatták kedvenceiket. Reményteli ez a sportág utánpótlása szempontjából is - tette hozzá.

Balla László alpolgármester arról szólt, hogy szeretnék elérni azt, hogy a volt Vasas pálya ismét a sportot szolgálja azzal, hogy lovas-centrummá, szabadidőközponttá fejlesztik. Ezt indokolja a sportág népszerűsége, és az is, hogy Félegyházán a díjhajtástól a fogathajtásig valamennyi ágazat képviselői aktívak és eredményesek. A pálya erre tökéletesen alkalmas, igaz az infrastruktúra kialakítására szükség van, de ehhez remélhetőleg pályázati pénzeket is meg lehet nyerni.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!