Helyi hírek 2014. szeptember 19. 13:40 Forrás: MTI - bacsmegye.hu

Paradicsomüzemet avattak Kecskeméten

Képgaléria
Paradicsomüzemet avattak Kecskeméten
Orbán Viktor miniszterelnök részvételével csütörtökön felavatták Kecskeméten az Univer megújult paradicsomüzemét.

A három és fél milliárd forint összértékű beruházás egy év alatt készült el, magában foglalta a paradicsom-feldolgozó üzem teljes műszaki, építészeti és energetikai rekonstrukcióját. Ezzel a cégcsoport megháromszorozza eddigi, 25 ezer tonnás, nyers paradicsom-feldolgozó kapacitását. Az üzemben emellett helyet kapott a magas gyümölcstartalmú lekvárgyártás. A költségeket a vállalat részben saját erőből, részben a K&H Bank által rendelkezésre bocsátott hitelből, valamint a Norvég Alap Zöld ipari innováció program 453 millió forintos támogatásából finanszírozta meg.

Az ünnepségen Szarka Balázs, az Univer Szövetkezeti Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében kitért arra: büszkék, hogy ismét egy olyan fejlesztést hajtottak végre, amely biztosítja számunkra a jövőt, elősegítve ezzel a további fejlődést. Molitórisz Károly, az Univer Product Zrt. vezérigazgatója elmondta, 2015 és 2017 között további 900 millió forintot költenének el mintagazdaságra. Céljuk, a környékbeli szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó gazdák bevonása a kertészeti ágazatba, ezzel teremtve újabb munkahelyeket a vidék foglalkoztatására.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármesteri feladatokkal megbízott alpolgármestere a város és a vállalkozók szoros összefogását hangsúlyozta, melynek eredménye, hogy 6 milliárd forintot hagytak a vállalkozásoknál, ez 6000 új munkahelyet teremtett a városban, és a mai beruházással együtt 300 milliárd forint értékű beruházás valósult meg. Orbán Viktor szerint az Univerre több szempontból is példaként kell tekinteni, mert nemcsak visszavette a külföldi kézbe került kecskeméti konzervgyárat, hanem jobban is tudja működtetni.

Fotó: bacsmegye.hu
 

Kövessen minket a Facebookon is!