Helyi hírek 2020. július 4. 16:00

Erzsébet-tábor a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában

Képgaléria
Erzsébet-tábor a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában
Véget ért az Erzsébet-tábor első napközis turnusa az intézményben, július 3-án, amelynek fő irányvonala a hagyományőrzés volt. Nagy segítség ez azoknak a szülőknek, akik a járvány miatti nehéz időszakban elhasználták éves szabadságukat, még nagyobb élmény ez az ott táborozó diákoknak.

Hétfőn a Szakmaközi Művelődési Ház Mesepontjában foglakozás keretében a népmesei hagyományokat interaktív formában dolgozták fel, majd a kisdiákok a kavicsfestés technikáját gyakorolták.

Másnap a hagyományőrző játékok tanulása mellett, az egészségmegőrzés témakörében a dohányzás káros hatásait is látták egy „dohányzó nyuszi” bemutatóján keresztül.

Szerdán, a városi kalandtúrán, a városháza dísztermében is jártak a gyermekek, a legnagyobb élmény sokaknak az jelentette, hogy az erkélyről beláthatták a felújított városközpontot. Délután a mezőgazdasági szakközépiskola tangazdaságában a fiúknak a traktorok, a lányoknak a lovak szereztek szép emlékeket.

Csütörtökön a Kiskun Múzeumban kisrégészekké, történelemkutatókká váltak kis időre a nebulók, majd kulcstartó és karkötőkészítésben ügyesedtek. Délután újabb hagyományőrző elemként néptánc alaplépéseket, ritmikai gyakorlatokat, népi játékokat játszottak a táborozók. A fagylaltozás is jól esett ebben a forróságban.

Pénteken programzárásként a strandon lubickoltak, illetve a héten megismert, hagyományőrző játékokat elevenítették fel a gyerekek.

Ugyan mindenki nagyon elfáradt, gyermek és nevelő egyaránt, de élmény-gazdagon, sok új ismerettel bővülve, tartalmas tábort zártak.

 

Kövessen minket a Facebookon is!