Helyi hírek 2020. július 7. 17:30

Erzsébet-tábor a Dózsa iskolában

Képgaléria
Erzsébet-tábor a Dózsa iskolában
Az egyhetes turnus ideje alatt a dózsás gyermekek iskolai keretek között vehettek részt az aktív pihenést szolgáló, maradandó élményt nyújtó, az életkori sajátosságaikhoz igazodó foglalkozásokon, és a tábor helyszínén kívüli szabadidős kulturális programokon.

A szülőföldhöz való kötődés erősítése érdekében a kiskunfélegyházi Tourinform Iroda szervezésében egy kalandtúra keretében ismerkedtek meg településünk nevezetes épületeivel, szobraival, miközben sok ismeretet gyűjthettek a város múltjáról és jelenéről is. A Kiskun Múzeumban pedig a puszta életéről hallgattak meg előadást és tárlatvezetésen vettek részt.

A hét folyamán a dózsás diákok ellátogattak a Mesepontra, megismerkedhettek a kerámiakészítés rejtelmeivel, majd interaktív erdész-vadász előadáson vettek részt. A szemléletes-játékos foglalkozások során a gyerekek rengeteget kérdeztek, sok új ismerettel gazdagodtak.

A programok sorából nem hiányozhattak a kreativitásra épülő játékos feladatok sem. Ennek keretében tanítványaink készíthettek ruhacsipeszből békát, pulikutyát, kipróbálhatták a fazekaskorongot, amelynek révén esztétikai érzékük és kézügyességük sokat fejlődött.

A hét folyamán öröm volt látni az izgatott, érdeklődő és boldog gyermekarcokat. Bízunk abban, hogy diákjaink sok élménnyel és információval gazdagodtak a tábor ideje alatt.

 

Kövessen minket a Facebookon is!