Sport 2020. július 8. 14:00

Mozgalmas nyár a Koppányoknál

Képgaléria
Mozgalmas nyár a Koppányoknál
Sándorfalván versenyeztek a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sportegyesület tagjai, a Magyar Íjász Szövetség és a Sándorfalvi Sólymok Íjász Egyesület rendezésével megtartott versenyen, június 27-én. A megmérettetés Sándorfalva és Dóc község határában, egy hamisítatlan alföldi vidéken volt, amely a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet részét képezi.

Ez a verseny az augusztusban tartandó országos bajnokság egyik kvalifikációs versenye volt. A lebonyolítás kisebb-nagyobb eltérésekkel, a Magyar Íjász Szövetség Történelmi szakága szerint kiírt szabályzat szerint zajlott. A hagyományos helyezések mellett, kvalifikációt lehetett szerezni az országos bajnokságra, és megfelelő pontszám elérésével íjász minősítési szintet is lehetett meglőni.

Eredmények:

Zoboki Csenge: 2. helyezés mini kategóriában vadászíjjal, 343 pontot lőve a kvalifikációt teljesítette és III-as minősítési szintet szerzett.

Kovács Máté: 3. helyezés kadet kategóriában modern anyagú történelmi íjjal, 416 ponttal a kvalifikáció teljesítette és II-es minősítési szintet ért el.

Bicskeiné Csányi Mária: 3. helyezés senior kategóriában modern anyagú történelmi íjjal, 349 ponttal a kvalifikációt teljesítette és II-es minősítési szintet ért el.

Zoboki Botond Zorán: 5. helyezés kadet kategóriában modern anyagú történelmi íjjal, 301 pontot lőtt.

Balanyi Sándor: 6. helyezés felnőtt kategória vadászíjjal, 498 ponttal a kvalifikáció teljesítve, III-as minősítési szintet lőtt.

Szeibert Imre: 18. helyezés felnőtt kategória modern anyagú történelmi íjjal, 453 ponttal a kvalifikáció teljesítve, III-as minősítési szintet lőtt.

Csányi József: 19. helyezés felnőtt kategória modern anyagú történelmi íjjal, 452 ponttal a kvalifikáció teljesítve, III-as minősítési szintet ért el.

Kovács László: 30. helyezés felnőtt kategória modern anyagú történelmi íjjal, 338 ponttal a középmezőnyben végzett.


Június 28-án, vasárnap Kovács Máté képviselte a Koppányokat Mezőberényben a Dél-Alföldi Régió 2020 évi. 3 D versenysorozatának 1 fordulóján. Máté ezen a versenyen a nagy hőség ellenére, kiegyensúlyozottan tudott lőni, így magabiztosan vívta ki a jogot és állhatott a dobogó legfelső fokára.


Július 5-én, vasárnap a szegedi szittyaföldön mérkőztek meg a Koppányok, a Dél-Alföldi Régió 2020. évi Történelmi versenysorozatának 1 fordulóján. Az íjászversenyt a Szegedi Szittya Hagyományőrző Íjászegyesület szervezte, Zsombón, a Rabi-majorban. MÍSZ érvényes Történelmi és egyben a DAR történelmi VS versenyszabályzatának megfelelően zajlott a szabadtéri megmérettetés. A zsombói Rabi-major versenyeihez hűen rekkenő meleg volt és kellemes hangulat uralkodott a jól megépített pályán. Hat Koppány íjász képviselte Kiskunfélegyházát, és közülük öten szépen csillogó éremmel tértek haza.

Eredmények:

Legszebb eredményt Dinnyés Gyula érte el: 505 ponttal a dobogó legfelső fokára léphetett fel senior kategóriában, vadászreflex polcos íjával.

Szeibert Imre, modern pusztai felnőtt kategóriában, 423 ponttal harmadik helyezett lett.

Balanyi Sándor 422 pontot lőtt felnőtt kategóriában vadászreflexel, a középmezőnyben végzett.

Fekete Katica gyermek kategóriában 374 ponttal, második helyezett lett modern pusztai íjjal.

Zoboki Csenge vadászreflexel ifjusági kategóriában, 346 ponttal a dobogó legfelső fokára állhatott.

Bicskeiné Csányi Mária senior kategóriában, 328 ponttal, modern pusztai íjjal második helyezést ért el.

A fenti versenyek természetesen a vonatkozó járványügyi előírások betartásával zajlottak.

A felkészülés továbbra is folyamatos a Koppányoknál, az elkövetkező időszakban sok verseny, és program áll előttük. Augusztusban a Kurultájra, az augusztus 20-ai városi rendezvényre és az országos bajnokságra is nagy gonddal készülnek, hiszen ezek fedik egymást.

Kis Mónika
Koppány íjász

 

Kövessen minket a Facebookon is!