Program 2020. július 9. 08:00

Pénteken este a rézfúvósoké a Béke-tér

Pénteken este a rézfúvósoké a Béke-tér
Július 10-én, 20 órától a Béke-téri szökőkútnál folytatatódnak az előzenés esték a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében. Ezúttal a rézfúvósoké a tér, hiszen a Kecskemét Brass játékát élvezheti a közönség.

A Kecskemét Brass 2016-ban alakult a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és az M. Bodon Pál Zeneiskola rézfúvós tanárainak tagjaiból. A cél a rézfúvós zene népszerűsítése a megyében. 10 állandó tagból áll a zenekar, de bizonyos esetekben 14-15 főre is duzzadhat a létszám, ha az adott darab hangszerelése megkívánja.


Fotó: Banczik Róbert - hiros.hu

Földi Jácint, a Kecskemét Brass trombitaművésze és menedzsere szerint nagyon szerencsés a helyzetük, hiszen sok kiváló zenész él Kiskunfélegyházán és Kecskeméten és így egy rézfúvós nagypartit összehozni nem okozott nehézséget. Elmondta, hogy a pénteki koncert informatív lesz, hiszen a művek között elhangzik ismertető és néhány történet is. A repertoárt tekintve a barokk és reneszánsz művek mellett helyet kap majd a könnyűzene is, így egy nagyon színes zenei csokorral érkeznek a főtérre.



Közreműködik Magyari-Benkő Gabriella, Retkes Krisztina – kürt, Hámori Áron, Benedek Péter, Kuna Lajos, Pakó Attila – harsona, Magyari András – tuba, Laczkó Andrea, Pallagi Gábor, Magony Dezső, Földi Jácint – trombita. Vezényel: Kis-Fekete Vilmos.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Kövessen minket a Facebookon is!