Egészségügy 2020. július 10. 20:30

A gyógyítás az életük

Képgaléria
A gyógyítás az életük
Július elseje minden évben a magyar egészségügy ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, akit az anyák megmentőjeként ismernek. Kiskunfélegyházán ezúttal július 10-én ismerték el a kórházi és egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját a városi kórházban rendezett ünnepségen.

A Semmelweis-napot ezúttal az intézmény kertjében tartották meg, ahol először Csányi József polgármester köszönte meg a kórházi és egészségügyi dolgozók egész éves kitartó munkáját.

Ezt követően dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója szólt az ünnepség résztvevőihez. Elmondta: örömmel jött el a rendezvényre, hiszen tapasztalatból tudja, hogy emberileg és szakmailag is összetartó a félegyházi kollektíva. Párhuzamba állította Semmelweis Ignác tudományos felfedezését a gyermekágyi lázzal kapcsolatban, illetve a jelenlegi koronavírus-járvány elleni küzdelmet, mindkét esetben a kór felfedezése után megtalált gyógymódra utalva. Optimistán tekint a jövőbe, szerinte erre is meglesz az ellenszer, ugyanis a virológusok szerint újabb hullám érkezik. 

Végezetül dr. Körtvélyessy András, a városi kórház főigazgató-helyettese emlékeztetett arra, hogy 2013-ban tartották meg először az intézményben az egészségügyi dolgozók napját, majd néhány gondolatban ismertette Semmelweis Ignác munkásságát. Elmondása szerint a jelenlegi vírushelyzetben élen járt a félegyházi kórház a járvány megelőzésében az országos események előtt nagyjából egy héttel, hiszen a kialakított szűrőpontok, a fertőtlenítés mind ezt a célt szolgálta. Pozitív hozadéka is volt az elmúlt három hónapnak, ugyanis véleménye szerint az eddig is erős csapat még jobban összekovácsolódott. Megköszönte a kiváló együttműködést és a folyamatos segítséget a város önkormányzatának, a megyei kórház vezetésének, valamint a rendezvény támogatóinak. 

A köszöntések után dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes és dr. Svébis Mihály főigazgató adta át a kitüntetéseket, elismeréseket. 


Kimagasló munkájáért a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elismerő oklevelét vehette át Surányiné Pap-Ferenc Izolda, a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat munkatársa.
 


25 éves munkaviszonyuk alapján kitüntetett személyek:

Faragó Attiláné ápoló – Kardiológia, rehabilitáció

Farkas Ferenc kerti segédmunkás – Gazdasági csoport, parkfenntartás

Nagyné Hürkecz Ildikó fizioterápiás asszisztens – Mozgásszervi rehabilitáció III.

Pomáziné Fekete Éva diplomás ápoló – Egynapos sebészet

Sztakó János beteghordó – Ápolási Igazgatóság, beteghordók

Tóth László kerti segédmunkás – Gazdasági csoport, parkfenntartás

Tóthné Farkas Gabriella – döntéselőkészítési csoportvezető

Varga Zoltán beteghordó – Ápolási Igazgatóság, beteghordók


30 éves munkaviszonyuk alapján kitüntetett személyek:

Tarjányi Gabriella intézményvezető – Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat

Pappné Szabó Szilvia endoszkópos szakasszisztens – Gastroenterológia

Péter-Szabóné Pap Andrea ápoló – Bőrgyógyászat, szakrendelés


40 éves munkaviszonyuk alapján kitüntetett személyek:

Csősziné Juhász Ildikó telephelyvezető ápoló – Ápolási Igazgatóság

Demeter Ildikó gazdasági nővér – Mozgásszervi rehabilitáció

Patyi Józsefné asszisztens – Gyermek szakrendelés

Szabóné Kónya Erzsébet pszichiátriai ápoló – Pszichiátria

Túri Istvánné ápoló – Krónikus osztály


László István

Fotó: Fantoly Márton

 

Kövessen minket a Facebookon is!