Sport 2020. július 11. 14:00 Forrás: 3K Sportegyesület

Tereptriatlon OB – 3 arany, 1 ezüst

Tereptriatlon OB – 3 arany, 1 ezüst
Július 4-én, szombaton Balassagyarmaton, a Nyírjes-tavi erdős dombos területen rendezték meg az idei évi Tereptriatlon Országos Bajnokságot, amelyen a kiskunfélegyházi 3K Sportegyesület triatlonosai is rajthoz álltak.

A tereptriatlon annyiban különbözik az egyszerű triatlontól, hogy a kerékpáros pályát dimbes-dombos, néhol magasbordás, néhol mély homokos útvonalon kell teljesíteni. Nem elég az állóképesség, nagyon komoly terepes felkészülésre van szükség és persze terepkerékpárra.
 



A serdülők futamában Trungel-Nagy Zalán az úszásból elsők között jött ki és kerékpáron teljesen leszakítva üldözőit, a futást toronymagasan nyerve országos bajnok lett. Rogozsán Bánk is a mezőny első felében fejezte be a versenyt.
 



A lányoknál Csontos Dóra Zalán teljesítményét másolta. Kerékpárral úgy meglépett, hogy a többiek szemmel sem tudták követni. A futásnál tovább növelte előnyét, országos bajnok lett. Érdekesség, a végén utolérte a korábban rajtoló fiúkat, így a rendezőknek nem volt idejük kihúzni a győzteseknek járó szalagot, csak gyorsan bedobták elé.

Trungel-Nagy Kolos ifjúsági korcsoportba felkerült első évesként, a rendkívül erős mezőnyben 5. helyezést szerzett. Az ifiket együtt indították a juniorokkal és a felnőttekkel, Kolos előtt csak egy junior és egy felnőtt tudott célba érni.

A nők mezőnyében Fricska Anna elsőnek jött ki a vízből, bátor biciklizéssel tovább növelte előnyét és futásban sem tudták utolérni, országos bajnok lett. Fricska Fanni a felnőtteknél ezüstérmes lett kölcsönbiciklivel, Csontos Fanni úgy lett negyedik, hogy előző este ért haza a Balatonkerülésből.

 

Kövessen minket a Facebookon is!