Helyi hírek 2020. július 14. 17:30

Így néz ki majd a koronavírus-járvány hősei tiszteletére készülő 10 és 20 forintos

Így néz ki majd a koronavírus-járvány hősei tiszteletére készülő 10 és 20 forintos
Áprilisban döntött a Magyar Nemzeti Bank arról, hogy a Magyarországot is elért koronavírus-járvány elleni védekezésben kiemelkedő szerepet vállaló egészségügyi-, kereskedelmi-, köztisztasági-, logisztikai területen dolgozók áldozatos munkájának elismerése és az irántuk érzett tisztelet kifejezéseként az MNB a 10 és 20 forintos forgalmi érmék emlékváltozatát bocsátja ki Tisztelet a veszélyhelyzet hőseinek tematikában. Hétfőn a Magyar Közlönyben jelent meg a két érmének a képe, amelyeknek a kibocsátási időpontja július 14.



10 forintos

Az érme réz (75%) és nikkel (25%) ötvözetéből készült, súlya 6,1 gramm, átmérője 24,8 mm, peremvastagsága 1,7 mm, széle szaggatottan recézett. Az érme előlapjának szélén található  gyöngysorszegélyen belül, köriratban, fent a MAGYARORSZÁG felirat, lent – egy-egy pont között – a 2020 verési évszám olvasható. A középmezőben – szív alakot formázva – a veszélyhelyzetben helytálló, különböző foglalkozású emberek sematikus ábrázolása látható, az ábrázolás alatti
két vízszintes sorban a TISZTELET és az A HŐSÖKNEK felirat olvasható. Az érméből 2 000 000 darab készíthető, amelyből 2500 darab különleges – ún. proof – technológiával verhető.

 

 

Fotó: Magyar Közlöny

20 forintos

Az érme réz (75%), nikkel (4%) és cink (21%) ötvözetéből készült, súlya 6,9 gramm, átmérője 26,3 mm, peremvastagsága 1,8 mm, széle recézett. Az érme előlapjának szélén található gyöngysorszegélyen belül, köriratban, fent a MAGYARORSZÁG felirat, lent – egy-egy pont között – a 2020 verési évszám olvasható. A középmezőben – szív alakot formázva – a veszélyhelyzetben helytálló, különböző foglalkozású emberek sematikus ábrázolása látható, az ábrázolás alatti két vízszintes sorban a TISZTELET és az A HŐSÖKNEK felirat olvasható. Az érméből 2 000 000 darab készíthető, melyből 2500 darab különleges – ún. proof – technológiával verhető.

 

 

Fotó: Magyar Közlöny
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus