Helyi hírek 2020. július 15. 16:00

Zöldnyomon járunk – öko-élménytábor a városi könyvtárban

Képgaléria
Zöldnyomon járunk – öko-élménytábor a városi könyvtárban
A könyvtári nyári táboroztatás tíz éve folyik, az öko-élménytábor negyedik éve része az intézmény életének. Idén június 29-étől július 3-áig a felső tagozatos gyermekeknek szólt a program. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az öt nap tele volt élménnyel, vetélkedőkkel, kirándulásokkal, új ismerettel.

Czibolya Szilvia táborvezető véleménye szerint a diákok nagyon szeretik a könyvtár nyári elfoglaltságait, az ilyen jellegű táborokra is nagy az igény. A változatosság az egyik legfontosabb tényező, hiszen így tudják a diákok érdeklődését folyamatosan, több napon keresztül fenntartani.

Ennek jegyében, az öt nap alatt megismerkedhettek többek között művészeti tevékenységgel: Rátkai Zsuzsanna képzőművész segítségével élményfestésben volt részük. Helyi vállalkozók, cégek napi feladatainak megismerése is része volt a táboréletnek: Görögné Anita virágkertészetében számos dolgot megtanultak, a Félegyházi Pékség és a Berkemann Hungary Kft. bepillantást engedett a táborlakóknak a cég mindennapjaiba. Az igazi kedvenc programok a kirándulások és a kerékpártúrák voltak. Haleszba és a Parkerdőbe illetve Veszprémbe és a Börzsönybe is ellátogattak. Hasznos információkat adott át Goór Emese, aki az ÁNTSZ munkatársaként interaktív előadáson hívta fel a figyelmet a higiéniai szabályokra, a kézmosás fontosságára.

Kvízjáték, szabadulószoba és természetesen az elmaradhatatlan fagyizás sem hiányzott a programok közül. Élményekkel, barátságokkal, új ismeretekkel teli napokat hagytak maguk mögött a résztvevő általános iskolások.

 

Kövessen minket a Facebookon is!