Sport 2020. július 15. 17:00

Sárváron és Budapesten íjászkodtak

Képgaléria
Sárváron és Budapesten íjászkodtak
Két helyszínen mérték össze tudásukat az íjászat sportágában július 12-én vasárnap, a Turul Koppány Hagyományőrző Sport Egyesület tagjai.

Kovács Máté és édesapja Kovács László, Sárváron vettek részt a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület, valamint a Magyar Íjász Szövetség Történelmi Szakága által szervezett Országos Bajnokság kvalifikációs versenyén. A lebonyolítás a Magyar Íjász Szövetség Történelmi szakága által kiírt szabályzat szerint zajlott. Nehéz verseny volt a Sárvári Nádasdy várban megrendezett kvalifikáció, mert a célok nagyon technikásan és többségében nagyon távolra voltak kihelyezve. Ennek ellenére a két Koppány derekasan helytállt, és szép eredménnyel tértek haza.

Kovács Máté kategóriájában modern pusztai íjjal a dobogó második fokára állhatott, édesapja Kovács László pedig egyenletes, kiegyensúlyozott versenyzéssel a középmezőnyben zárta a megmérettetést.

Ugyanezen a napon, egy másik helyszínen, a Budapesti Turulmezőn, egy lényegesen lazább rendszerű, Tréfa és Örömíjász versenyen íjászott a Koppányok másik csapata. A Rákosmenti Turul Szittyák csapata ezúttal egy nagyon kellemes, családias hangulatú edző versenyt rendezett, ahol csak a meleg és a szúnyogok bosszantották a versengőket. Változatos, humoros rajzolt célok voltak kihelyezve, viszonylag rövid 15-18 méteres távokra. Kiskunfélegyházát három Koppány képviselte, mindhárman nagyon szép eredményt értek el, modern pusztai íjakkal.

Bicskeiné Csányi Mária 654 ponttal az első helyet szerezte meg a senior nők között.

Szeibert Imre 706 ponttal, Patyi Norbert pedig 689 ponttal a mezőny elején végzett, de helyezésüket a szervező még nem tette közzé.

Kis Mónika
Koppány íjász

 

Kövessen minket a Facebookon is!