Helyi hírek 2020. július 20. 08:00

Élménydús nyár a nagycsaládosoknak

Élménydús nyár a nagycsaládosoknak
A Kiskunfélegyházi Nagycsaládosok Egyesülete évek óta aktív, összetartó közösséget alkot városunkban. A vírushelyzetben sem tétlenkedtek a tagok, akik aktívan szervezték a közös programokat, hogy hosszú idő után újra a feledhetetlen szórakozásé lehessen a főszerep. A szervezet mindig olyan programokat ajánl, amelyekkel a sokgyermekes családok anyagi megterhelés nélkül élhetnek és kikapcsolódhatnak. Tarnóczki Sándorné Tünde, a helyi szervezet elnöke örömmel mesélt a rájuk váró izgalmas eseményekről.

Hogyan élték meg az elmúlt időszakot a szervezetükhöz tartozó családok?

A vírushelyzet minden családra hatalmas terhet rótt, és ez alól a nagycsaládosok sem kivételek. A szervezetünk összetartó ereje példa nélküli, nagyon büszke vagyok rá, hogy ennek az egyesületnek az elnöke lehetek. A három hónapos kényszerkarantén után mind a gyerekek, mind a felnőttek ki akarnak mozdulni, feltöltődni. Az elkövetkező időszakban igyekszünk minden korosztálynak tartalmas felüdülést kínálni. Ezek a rendezvények nemcsak a három, vagy többgyermekes családoknak nyitottak, hanem mindenki számára, aki pihenni, kikapcsolódni kíván.



Milyen programokat kínálnak a következő hónapokban a családoknak?

Az első szervezett kirándulásunk augusztus 1-jén lesz Lakitelekre, ami ingyenes, csupán előzetes jelentkezéshez kötöttük részvételt. Rendelkezésünkre bocsájtottak egy 50 fős buszt, aminek nagy részét mi tölthetjük meg a jelentkezőkkel. A program változatos, minden korosztály megtalálhatja majd a neki szimpatikus elemet. Megnézzük a Beregszászi Magyar Színház Egyfelvonásos komédiák című előadását, betekintünk a Lakitelek Népfőiskola életébe, és megismerkedünk a Nemzeti Művelődési Intézet munkájával is.



Augusztus 15-én egynapos kirándulásra megyünk Nyíregyháza-Sóstóra, Magyarország legnagyobb vadasparkjába. A tavalyi év végén megnyílt Viktória-házba is betérünk, ahol az Amazonas élővilága tárul elénk. Ellátogatunk a helyi falumúzeumba is, ahol a Nyírség, a Rétköz és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye jellegzetes épületeit ismerhetjük meg.




Balatonfüreden, szeptember 26-án tartják a Nagycsaládosok Országos Egyesületének egész napos őszi találkozóját, amire a MÁV egy külön vonatot és kedvezményes díjazást kínál a csoportjaink számára.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!