Sport 2014. szeptember 20. 20:05

Győzelemmel mutatkozott be hazai pályán az Astra

Képgaléria
Megnyerte első hazai mérkőzését az NBI-es futsal bajnokságban az Astra Kiskunfélegyházi Bulls. Az Astra ellenfele a 2. fordulóban a BME FC volt. A találkozó „gólokban ellentétes félidőket hozott”, a félegyháziak a szünetben már 4-0-ára vezettek, de a vendégek nem adták fel és két gólt szerezve 4-2-re alakították a végeredményt. Az Astrának ez volt az első sikere a 2014/15-ös futsal szezonban.

Nehéz mérkőzésre számíthatott a női futsal NBI címvédője az Astra Kiskunfélegyházi Bulls, hiszen a bajnokság 1. fordulójában vereséget szenvedett Győrben, míg a vendég BME FC 4-0-ra lemosta a Diósgyőr csapatát.

A találkozót sokkal jobban kezdte az Astra. Szabó Boglárka a 9. percben kezdte meg a gólgyártást, majd a 13. percben kettőre növelte a különbséget. (2-0)

Az együttes lendülete ezután sem hagyott alább. Egy perccel később Gál Tímea köszönt be, majd a 18. percben Molnár Zsófia talált a saját kapujába. (4-0)

A szünetben úgy tűnt, hogy kiütéses- siker lehet az összecsapás vége, de a vendégek nem adták fel a meccset, sőt a 2. félidőben egyre veszélyesebben játszottak.

A 31. percben Ganczer Hajnalka, majd a 34. percben Szalai Kitti lőtt az Astra hálójába, ami után Dombó János gyors időkéréssel nyugtatta meg csapatát. (4-2)

Több gól már nem született, az Astra némileg fordulatos mérkőzésen szerezte meg a 3 pontot. 

 

Dombó János /vezetőedző, Astra Kiskunfélegyházi Bulls/:

- Azt kell, hogy mondjam az eredmény szinte mindennél fontosabb volt. Ettől függetlenül az 1. félidőben jól játszottunk, nálunk volt a labda és sok helyzetet dolgoztunk ki. Azután a 2. félidőre kapkodás lett úrrá a csapaton. Egy nagyon jó ellenfelet sikerült megvernünk. Folytatjuk a megkezdett munkát, az új játékosokat be kell építeni a csapatba. Szerintem az idei szezon minden idők egyik legerősebb bajnoksága lesz, sok csapat megerősödött.

 

Gál Tímea /játékos, Astra Kiskunfélegyházi Bulls/:

- Ez a győzelem nagyon kellett, hogy kapjunk egy kis lendületet. Az 1. félidő után visszavettünk, kapkodtunk és nem tudtunk újabb gólokat rúgni. Reális a 4-2-es végeredmény.

 

Csernai Gábor László /vezetőedző, BME Futsal Club Pro/:

- Mindenképpen az Astra volt a mérkőzés esélyese. Ezzel tisztában voltunk mi is, de nem gondoltuk, hogy ilyen rosszul fogunk kezdeni. Az 1. félidőben nagyon tompák voltunk. Kint se voltunk a pályán. Már ekkor éreztünk, hogy ez a mérkőzés el fog menni, de a 2. félidőben benne volt, hogy akár pontot is szerezhetünk. 

Női Futsal NBI 2. ford.

Astra Kiskunfélegyházi Bulls- BME Futsal Club Pro (4-0) 4-2

gólszerzők: 9. p. Szabó Boglárka, 13. p. Szabó Boglárka, 14. p. Gál Tímea, 18. p. Molnár Zsófia (öngól), ill. 31. p. Ganczer Hajnalka, 34. p. Szalai Kitti 

 

1.     HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE   2     2     0     0     21     3     6        
 
2.     RÁBA ETO   1     1     0     0     6     2     3        
 
3.     BME FC   2     1     0     1     6     4     3        
 
4.     ASTRA HFC   2     1     0     1     6     8     3        
 
5.     BRAND MISSION TOLNA-MÖZS   1     0     1     0     4     4     1        
 
6.     UNIVERZUM   2     0     1     1     7     16     1        
 
7.     DVTK-VÉNUSZ   1     0     0     1     0     4     0        
 
8.     ELTE-BEAC   1     0     0     1     0     9     0        

 

 

 

G. Z. 

Kövessen minket a Facebookon is!