Helyi hírek 2020. július 25. 10:00

Könyvbarátság tábor, ahol nem csak a könyvekkel lettünk jó barátságban

Képgaléria
Könyvbarátság tábor, ahol nem csak a könyvekkel lettünk jó barátságban
Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét megrendezték az alsó tagozatos gyermekek nyári táborát július 6. és 10. között a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalmában, ahol a változatos programokon 15 gyermek vett részt.

A gyerekek megismerhették a Kiskunfélegyházi Cicamentők munkáját és néhány kisállatot. Interaktív bemutatót tartott Goór Emese, az ÁNTSZ munkatársa, aki a kézmosás fontosságára hívta fel a gyerekek figyelmét.

Barangolhattak Nagy Ágnes városi főkertésszel a megújult városközpontban, amit a szökőkút elindítása tett teljessé.

Izgalommal és lázasan készültek a tábort záró író-olvasó találkozóra, amely idén a kirándulást váltotta fel. Vendég volt Bodor Attila kiskunfélegyházi születésű író, akinek a Ló, aki édességet tüsszentett című könyvét egész héten olvasták a gyerekek. A tábor résztvevői rögtönzött jelenet előadásával és ajándékokkal várták az írót, aki ugyanolyan izgatottan várta a találkozást velük. Attila kísérletekkel és játékokkal készült a kisdiákoknak, és a nap megkoronázásaként még egy közös fagylaltozásra is velük tartott.

A munkatársak és a gyermekek élményekkel és sok-sok nevetéssel gazdagították az együtt töltött időt. A városi könyvtár olvasótáborának szervezői Regéci Márta és Balog Enikő gyermekkönyvtárosok voltak.

 

Kövessen minket a Facebookon is!