Helyi hírek 2020. július 25. 14:00

Szombatonként 90 évesen is jólesik egy kupica pálinka

Képgaléria
Szombatonként 90 évesen is jólesik egy kupica pálinka
Fekete Istvánt otthonában, családi körben köszöntötte a város nevében 90. születésnapján Balla László alpolgármester és Szabó József önkormányzati képviselő. István bácsi mozgása már kissé nehézkes, de jó kedve töretlen. Elolvassa az újságokat, segít a rá gondosan ügyelő családtagoknak a főzés előkészítésében, és a kerti gyümölcsfák lehullott termését is összegyűjti. Ebből főzik azt a finom pálinkát, amiből – a gyógyszerek beszedését felfüggesztve – jóízűen elkölt egy kupicával.

Fekete István 1930. augusztus 5-én, Kiskunfélegyházán született. Öten voltak testvérek, szerény körülmények között, de boldog családban nőtt fel. Testvérei sajnos már nem élnek. Szülei földműveléssel foglalkoztak. Fiatal korában először ő is földműveléssel kezdett foglalkozni, majd az Április 4. Gépipari Művekhez került, ahol nyugdíjazásig dolgozott. 1955-ben megnősült, 3 gyermeke született. Hat unokája és öt dédunokája látogatja ma már rendszeresen.

Felesége a vendéglátóipari vállalatnál dolgozott hosszú ideig, aki sajnos már nincs közöttük. Szorgalmas munkájuknak köszönhetően családi házat építettek. Gyermekei segítségével jelenleg is ott él. Az egészsége több éve változó, mozgása már korlátozott, de szellemi képessége mit sem változott a hosszú évek alatt. Vidáman, sok-sok régi emléket felidézve beszélgetett az őt köszöntőkkel.
 

Kövessen minket a Facebookon is!