Egészségügy 2020. július 30. 17:00

Lágylézer-terápia a megyei kórházban

Lágylézer-terápia a megyei kórházban
Számos probléma esetén hatékony megoldás az a lágylézer-terápia, amelyhez a készüléket a Poli-Farbe Vegyipari Kft. támogatásával vásárolta meg a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház a Fizio- és Mozgásterápiás Osztály számára.

A bócsai cég által tavaly meghirdetett „Poli-Farbe Színnel-lélekkel kórház-felújítási pályázatának” köszönhetően a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház több ezer négyzetméter falfelület felújítására elegendő festékmennyiséget nyert. A támogatásnak köszönhetően tisztasági festést kaptak a kecskeméti intézmény Hotel épületének közösségi terei, folyosói, lépcsőházai. A festési munkákat közös összefogással – szakemberek támogatása mellett – az intézmény önkéntes dolgozói végezték.

A festékgyár emellett egymillió forinttal támogatott egy korszerű, a napi fizioterápiás betegellátást segítő, az úgynevezett lágylézer terápiás kezelésekhez használatos, mintegy 2,5 millió forint értékű orvosi műszer megvásárlását.



Az egészségügyi berendezés segítséget nyújt a Fizio- és Mozgásterápiás Osztályra beutalt betegek ellátásában, akár a baleseti utógondozásban, akár az ízületek gyulladásos, kopásos betegségeinek ellátása során.


– A lágylézer-terápia alacsony energiájú lézersugárral dolgozik, aminek a mélysége állítható, így különböző szöveteket – mint izom, csont, bőr, kötőszövet – célzottan képes elérni – ismertette a terápiát Goldea Krisztina, vezető gyógytornász.



A behatoló lézersugarak kölcsönhatásba lépnek a sejtekben lévő molekulákkal, és gyorsítják a sejtek szaporodását és a sejtek regenerációját, fokozódik a vérkeringés, javul az oxigénellátás. A lassult működésű sejtre hatnak, az ép sejtet nem stimulálják túl. A kezelés fájdalommentes, a bőrt nem érinti, így nagy fájdalmakkal érkezők is jól tűrik – 
írta Facebook-oldalán a Bács-Kiskun Megyei Kórház.
 

Kövessen minket a Facebookon is!