Helyi hírek 2020. augusztus 4. 08:00

Színes Erzsébet-táborok a József Attila iskolában

Színes Erzsébet-táborok a József Attila iskolában
Véget értek júliusban a nyári szünetben tartott Erzsébet-táborok a József Attila Általános Iskola székhelyintézményében és a Platán Utcai Tagintézményben. A hagyományőrző, környezettudatos és sporttáborok öt héten keresztül 9 turnusban érdekes, tartalmas programokat kínáltak a diákok számára.

A táborok tematikái az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány előre meghatározott szakmai iránymutatása alapján valósultak meg, amelyek leginkább a környezettudatosságra, egészséges életmódra, önismeretre, sportra, a helyi értékekre és kultúrára, valamint a művészetre nevelésre épültek. Mindemellett kiemelt cél colt az ismeretek átadása mellett a gyermekek sokoldalú személyiségfejlesztése is.

A táborok által fejlesztő társasjátékokat is sikerült beszerezni, amelyeket a továbbiakban is használni tudnak az iskola pedagógusai és tanulói. A Félegyházi Kalandtúra teljesítésével mélyebben is lehetőségük volt a táborozóknak a város nevezetességeit megismerniük. A heti programok lebonyolításában a szervező és táboroztató pedagógusok segítségére volt a kiskunfélegyházi Szakmaközi Művelődési Ház NépmesePontja, a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztő Iroda, a Déli Agrárszakképzési Centrum kiskunfélegyházi tangazdasága, a Kiskun Múzeum, a Borvirág Táncegyüttes Egyesület részéről Keserű Benedek, valamint a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. A pedagógusok önzetlen segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg a rengeteg színes program. Mindezzel sokat segítettek a családoknak, hiszen az intézmény iskolái szakszerű és biztonságot jelentő nyári szünidei programokat nyújtottak a gyermekek számára.

A diákok örömteli pillanatai az intézmény honlapján megtekinthetők.

 

Kövessen minket a Facebookon is!