Helyi hírek 2020. augusztus 7. 15:00

Elmarad a Kurultaj

Elmarad a Kurultaj
Nem tartják meg a Kurultajt augusztus 21-e és 23-a között – adta hírül a Magyar-Turán Közhasznú Alapítvány és a Magyar-Turán Szövetség. A kormányzat és a szakhatóságok kérésére hosszas mérlegelés után fájó szívvel hozták meg a döntést, amelynek értelmében elmarad Bugacon az idei Magyar Törzsi Gyűlés.

„Az elmúlt hónapok járványveszélyes időszakaiban is mindvégig dolgozva és bízva a helyzet javulásában rendületlenül, nagy kitartással munkálkodtunk a nagy közös ünnepünk megvalósítása érdekében. Folyamatosan egyeztetve a hatóságokkal, nyomon követve a járványhelyzet alakulását, egészen mostanáig mindent megtettünk a Kurultaj megrendezésének érdekében. Mára azonban, egyre több kockázati tényező felerősödésével (környező országok egyre rosszabb járványügyi helyzete, a hazai esetszámok újbóli folyamatos növekedése) valamint Bugac polgárainak aggodalma, a rendezvény számára új helyzetet alakított ki. 

A hatóságok kérésére, minden körülményt mérlegelve, jelenleg csak a rendezvény lemondása tartható felelősségteljes döntésnek. A nagy közös ünnepünk elmaradása végett érzett szomorúságunk nem fog gátolni minket abban, hogy tovább dolgozzunk rendületlenül a magyar nemzeti kultúra és identitás megerősítésén, valamint tovább erősítsük rokon nemzeteinkkel az összefogást!” – írták a szervezők a Kurultaj weboldalán. 
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus