Sport 2020. augusztus 9. 13:00

Labdarúgótábort szervezett az FTSI

Képgaléria
Labdarúgótábort szervezett az FTSI
Augusztus első hetében tartotta meg focitáborát a Félegyházi Térségi Sportiskola, amelynek keretében elsősorban a 6 és 14 éves kor közötti gyermekeket várták. Az egyesület igazolt játékosai mellett minden olyan fiatal jelentkezhetett, aki szereti a labdarúgást. Egyúttal a tábor toborzás jelleget is öltött.

Kegyeibe fogadta az időjárás a Honvéd Sporttelepen táborozókat. Délelőttönként technikai és ügyességi feladatok, emellett sok játék, illetve strand várt a fiatalokra.

A megvalósítást az FTSI edzői segítették. Mellettük Kertész János szakmai igazgató és Busa Imre vett részt a szervezésben, a támogatók összegyűjtésében – mondta el Nádasdi Péter, edző.

– Hagyományt szeretnénk teremteni ezzel a táborral. Negyven gyermek vett részt a heti foglalkozásokon. Szponzorként köszönetet mondunk a Szentlászlói Pékségnek, a Félegyházi Tejüzemnek, a Félegyházi Termál Parkfürdőnek, illetve a Csillag Vendéglőnek és az Albán Pékségnek. A szakmai program úgy épült fel, hogy a kicsikből csoportokat szerveztünk. Délelőtt technikai képzés folyt. Gerecs Attila U13-as edzőként a nagyobbakkal foglalkozott. Délutánonként sok játékot szerveztünk. A gyerekek többsége nagyon várta a tábort, hiszen a korosztályos bajnokságok ugyancsak idejekorán véget értek. Kicsit el voltak puhulva a fiatalok, az első napokban nagyon elfáradtak. Nem utolsósorban a szülőktől is több pozitív visszajelzés érkezett.

A gyerekek többségénél a labdarúgás szeretete mellett a meglévő barátságok ápolása is fontos szerepet töltött be.

Gulyás Barna (9)

– Nagyon vártam a tábort. Szeretem a labdarúgást, tudtam, hogy itt lesznek a barátaim is. Kemények voltak az edzések, jó volt újra játszani.

Gál Márton (10)

– Jól éreztem magamat a táborban. A barátok mellett talán a góllövés hiányzott a legjobban.


Rácz Kornél (6)

– A strandolást és a tábort is nagyon vártam. Sokat cseleztem és fociztam, jókat játszottam.

A tábor egyúttal a korosztályos bajnokságokra való felkészülést is szolgálta, amelyek várhatóan ősszel indulnak el.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!