Sport 2020. augusztus 13. 10:00

Népes félegyházi különítmény teljesítette a Balaton-átúszást

Képgaléria
Népes félegyházi különítmény teljesítette a Balaton-átúszást
A koronavírus járvány sem tántorította el a felkészülésben résztvevőket az idei, 38. Lidl Balaton-átúszástól. A Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távot közel 8 ezren vállalták és további ezer fő vágott neki az első alkalommal meghirdetett fél távnak- ők a célból indultak és ugyanoda értek vissza. Kiskunfélegyházán immár második éve a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. programirodája szervezett felkészülést az úszásra. A tavalyi évhez képest többen, mintegy 20 fő készült a programiroda segítéségével, összesen pedig 33 félegyházi úszó teljesítette a távot – tudtuk meg Iványi Ferenctől, a programiroda vezetőjétől.

Ideális körülmények fogadták az úszókat augusztus elsején, talán ennek is volt köszönhető, hogy Rasovszky Kristóf révén új csúcs született a Balaton-átúszáson. A világbajnok úszó kereken 57 perc alatt teljesítette a távot, ezzel Papp Márk 2016-os, 58:33 perces rekordját adta át a múltnak.

A Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. programirodája szervezésében a jelentkezőket ezúttal is Sebők János többszörös magyar szenior úszóbajnok, valamint korábbi Balatonátúszó segítette tapasztalataival, tanácsaival.

A szponzorok idén is támogatták az odautazást és a nevezést.

Külön köszönet járt Bata Sándornak, a Szalai Kft-nek és Palásti Lászlónak, illetve a technikai munkatársnak, Keserű Károlynak.

A félegyháziak közül a leggyorsabban ifj. Pozásr Dávid ért célba. 2003-as születésűként 1:18:24-as időeredményt ért el, amivel 53. lett. A leggyorsabb női félegyházi úszó a mindössze 2006-os születésű Gecse Brigitta lett 1:27:34-es idővel.

Az időeredmény természetesen másodlagos volt, mindenkinek nagy élményt jelentett a Balaton-átúszás. A félegyházi különítményhez a tavalyi évhez képest többen csatlakoztak és olyan is akadt, aki első alkalommal teljesítette a távot.

A Balaton-átúszást teljesítők nevei most is megjelennek egy táblán a Félegyházi Parkfürdő területén, ezzel is ösztönözve a többi úszót.

Teljesítők névsora: ifj. Pozásr Dávid, Gecse Brigitta, Szentmiklóssy Barnabás, Vízhányó András, Sebők János, Nagy Péter, Fazekas Marcell, Urbán Tamás, Megyesi László, ifj. Pozásr Adrienn, Vízhányó Gáspár, Kalotai Zsuzsanna, Rácz Vivien, Csergő József, Kecső Máté, Rékasi-Nagy Sándor, Kecső Bence, Cseszkó Tamás, Terjék Ádám, Pozásr Bence András, Ficsor Gábor, Csáki Szilárd, Csordás József, Bács Kamilla, Városi Péter, Farkas Géza, Karádi Roland, Bács Józsefné, id. Pozsár József, Bozókiné Tóth Gabriella, Szabó Henrietta, Görög Rita, id. Szöllősi Gabriella.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!