Helyi hírek 2020. augusztus 11. 17:30

Munkát keresők és álláslehetőséget kínálók találkoztak

Képgaléria
Munkát keresők és álláslehetőséget kínálók találkoztak
Karriernapot és állásbörzét tartottak augusztus 11-én, Kiskunfélegyházán, a művelődési központban az „Együtt a munkavállalásért Bács-Kiskun megyében” projekt keretében.

A rendezvényen a munkáltatók és a munkát keresők találkozhattak az érintett hivatalok képviselőivel, megismerkedhettek a járás munkaerőpiacának meghatározó tényezőivel és szakértőivel, szakmai előadáson a jelenlegi foglalkoztatási lehetőségekkel, illetve megoszthatták tapasztalataikat a többi résztvevővel.

– A karriernap és állásbörze nem csak a munkavállalók, hanem a munkáltatók számára is előnyös. Nem szükséges úgymond vadászniuk a munkavállalókra, mivel a projekt keretében ingyenesen juthatnak munkaerőhöz – mondta el a Félegyházi Közlönynek Rőfös-Horváth László, az Együtt a munkavállalásért Bács-Kiskun megyében projekt szakmai vezetője.

A projektvezető arról is beszámolt, hogy Bács-Kiskun megye valamennyi járásában rendszeresen tartanak állásbörzéket és karriernapokat. A programban résztvevők részére egyéni fejlesztési terv készül, amely meghatározza a munkaerő-piaci reintegrációhoz szükséges igénybe vehető szolgáltatások körét. Elmondható, hogy azok az álláskeresők, akik megjelennek rendezvényeiken, rövid idő alatt el tudnak helyezkedni – tette hozzá.

Az Együtt a munkavállalásért Bács-Kiskun megyében projekt a tavalyi évben indult, a megye 11 járási székhelyén és 12 további településen, összesen 23 helyszínen kínál inaktív és regisztrált álláskereső felnőttek részére egyéni és csoportos tanácsadást, fejlesztést. A programba, amely a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatallal szoros együttműködésben valósul meg, 5670 főt kívánnak bevonni 2021. márciusáig.

 

Kövessen minket a Facebookon is!