Program 2020. augusztus 13. 17:00

Az elmaradt júliusi koncertet pótolja a főtéren a Geometro

Az elmaradt júliusi koncertet pótolja a főtéren a Geometro
Az eső miatt elmaradt júliusi koncert pótlására érkezik a Béke-térre, a szökőkúthoz a Geometro együttes. A Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében augusztus 14-én, pénteken 20 órától hallhatja a közönség a 2014-ben, Szegeden alakult formáció muzsikáját.

A négytagú zenekarból két fő is kötődik Kiskunfélegyházához, Szabados-Tóth Bálint a zeneiskola fafúvó tanára, Szegény István a Rocktárban dobot tanít.

A zenekar saját bevallása szerint organikus városi zenét játszik, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy mivel a jazz alapvetően nagyvárosi műfaj, így ők vidéki jazz zenészként természetesen másként állnak hozzá, más hatások érik őket, amit kamatoztathatnak – megteremtve ezzel a saját hangzásvilágukat. – Ez egy kicsit más, mint amit Budapesten megszokhattak az emberek – vallják.

Koncertjeik, ahogyan a jazz is, kortalan: az egészen fiataloktól kezdve, a 70-80 éves korosztály is megfordul gyakran ott. A pénteki műsort ajánlják azok számára is, akik nem mindennapi jazz fogyasztók, hiszen a repertoár nagyon színes.

– Szabad improvizáció, előre megírt fix pontokkal, amikhez lehet viszonyítanunk. Arra mindenképpen számíthat a közönség, hogy nagy energiákat fogunk megmozgatni – mondta Turcsányi Áron, basszusgitáros.

A zenekar tagjai: Héjja János – gitár, Szabados-Tóth Bálint – szaxofon, Turcsányi Áron – basszusgitár, Szegény István – dobok.

Z. A.

 

Kövessen minket a Facebookon is!