Helyi hírek 2020. augusztus 14. 16:00

Ismét pályázhatnak a megyei ösztöndíjra a térség fiataljai

Ismét pályázhatnak a megyei ösztöndíjra a térség fiataljai
Új félév és új lehetőségek várják megyénk szorgalmas diákjait, hiszen augusztus 15-étől ismét pályázhatnak a „Bács-Kiskunban itthon vagy!” ösztöndíjprogramban 4 konzorciumban, 27 településen.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, hogy a térségünkben élő fiatalokat anyagi támogatással is segítse, hogy befejezhessék tanulmányaikat, és sikeresen elhelyezkedjenek megyénkben. Továbbá kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a helyi vállalkozások is jól képzett, helyi szakembereket tudjanak alkalmazni.

Augusztus 15-étől összesen 27 településen van lehetőség, a megyei ösztöndíjprogram támogatását igényelni, amely települések egyikén állandó lakóhellyel kell, hogy rendelkezzen a pályázó. Emellett fontos, hogy a felhívásban szereplő preferált szakmák valamelyikét tanulják a diákok és az előző aktív félévük elérje legalább a hármas átlagot.

A „Bács-Kiskunban itthon vagy!” ösztöndíjprogram beadási határideje: október 1.

A sikeres pályázók havonta akár 50 ezer forintban is részesülhetnek. Az előző felhívások eredményeként már mintegy 145 millió forint gazdára talált a 4 konzorciumban.

Érintett települések: Tiszakécske, Lakitelek, Szentkirály, Tiszaalpár, Tiszaug, Bugac, Bugacpusztaháza, Csólyospálos, Jászszentlászló, Kiskunmajsa, Kömpöc, Móricgát, Szank, Apostag, Dunaegyháza, Kunadacs, Kunszentmiklós, Kunpeszér, Szalkszentmárton, Tass, Drágszél, Dunapataj, Dunavecse, Harta, Homokmégy, Miske, Solt.

Mivel két konzorciumi területen – Solt és Tiszakécske térségében – a pályázat utolsó félévéhez ért, így a következő hetek és hónapok feladata, hogy a megyei önkormányzat a települési önkormányzatokkal és a vállalkozásokkal együtt gondolkodva folytassa az ösztöndíjprogramot.

A megyei önkormányzat ezért arra kéri a helyi vállalkozókat, hogy vegyenek részt a közös munkában annak érdekében, hogy a későbbiekben olyan, jól képzett szakembereket alkalmazhassanak a megyei cégek, akik magas színvonalú szakmai tudás birtokában állnak.

Szank és térsége esetében az előző félévben már elindult, Kunszentmiklós és térsége esetében pedig ebben a félévben indul el a megújult, a helyi vállalkozások és települési önkormányzatok igényeihez igazodó ösztöndíjprogram, amelynek részletes felhívása a megyei önkormányzat weboldalán érhető el.

Az új felhívás, illetve bővebb információ a
http://www.bacskiskun.hu/oldalak/bacs-kiskunban-itthon-vagy-osztondij-palyazat oldalon található.

További információ:
Leel-Őssy Barbara
ösztöndíjreferens
E-mail:
[email protected]
Telefon: 36-30-788-9004
 

Kövessen minket a Facebookon is!