Helyi hírek 2020. augusztus 23. 08:00

Körkérdés: Volt-e nyaralni?

Képgaléria
Körkérdés: Volt-e nyaralni?
Komoly dilemma elé állította a koronavírus-járvány a nyaralni vágyókat idén. Akadt, aki csak pár napos belföldi kirándulást vállalt be, illetve olyan megkérdezettel is találkoztunk, aki visszamondta a külföldi nyaralását. Többségében inkább a belföldi utazások voltak dominánsak.

Juhász István (74)

– Nagyon bizonytalan évet tudhatunk magunk mögött. Az év elején lefoglaltunk egy üdülést a Balatonra. Március közepét követően azonban az események hatására elbizonytalanodtunk. A júniusi üdülést végül nem mondtuk le és a megszokott apartmanba mentünk el az unokákkal. Sajnos rányomta a bélyegét a járvány a nyaralásra, nem volt olyan, mint régen. Emellett a nyugdíjas klubokban is kevesebb rendezvényt tartottak meg. Több helyen visszavettek a működésükből, hiszen az idős emberek fokozottan ki vannak téve a járvány veszélyeinek.

 

Gondi József (46)

– Saját vállalkozást indítottam a nyáron, emiatt lemondtam az idei nyaralásról. Ha lett volna lehetőségem, akkor mindenképpen elmentem volna, engem nem tartott vissza a vírus. Külföld helyett inkább a belföldet részesítem előnyben, elsődlegesen a vízpartot. Ismerősem közül a legtöbben belföldre mentek, mert féltek az esetleges karanténtól és attól, hogy amiatt kiesnek a munkából.

 

Balogh Máté (26)

– A jelenlegi helyzetben nem gondolkodtunk külföldi nyaraláson, illetve a munkahelyem is eléggé szezonális, emiatt rövidebb nyaralás fért csak bele. Egy Baranya megyei kis falut látogattunk meg néhány napra. A kirándulás és a pihenés kapott hangsúlyt, emellett jutott idő egy kis gasztroturizmusra is, a helyi ételkülönlegességek megismerésére.

 

Luchmann Péter (50)

– Belföldön voltunk nyaralni, egy néhány napos wellnesre mentünk el. Azt tapasztaltam, hogy sokan nem mertek belevágni a nyaralásba. Nekünk is le volt foglalva egy görögországi út, de inkább visszamondtuk. Többen sehová sem mentek, inkább a belföldi utak domináltak.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!