Helyi hírek 2020. augusztus 22. 17:00

TENYÉR – Tér, Erő, Nyerő, Életmód, Reform

TENYÉR – Tér, Erő, Nyerő, Életmód, Reform
Több helyszínen, változatos, az egészséges életmódot népszerűsítő programmal vár mindenkit az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló TENYÉR – Tér, Erő, Nyerő, Életmód, Reform projekt Bugacon és környékén, augusztus 23-án, vasárnap.

A TENYÉR – Tér, Erő, Nyerő, Életmód, Reform című, EFOP – 1.8.6-17-2017-00001 számú projekt célja prevenciós célú, egészségfejlesztő szabadidős sporttevékenységek megvalósítása a Dél-alföldi régió területén. A népegészségügyi mutatók ismeretében fontos, hogy az emberek olyan szabadidős sporttevékenységekben, testmozgásformákban vehessenek részt, amelyek élményszerűen járulnak hozzá az egészségtudatosabb szemléletmód kialakításához.

A 250 millió forintos Európai Uniós támogatásból megvalósuló projekt folyamán a különböző programokat úgy alakították ki, hogy a felnőtt lakosságon kívül képesek és alkalmasak legyen az idősebb nemzedékek és a fogyatékkal élők aktív bevonására is, így támogatva a nemzedékek közötti együttműködést és szolidaritást, valamint a fogyatékkal élők iránti elfogadás és nyitottság erősödését.



A fenti céloknak megfelelően a (H)ősök Kora programelem keretében ingyenes programokat kínál a projekt Bugacon és környékén. A programok között szerepel egyebek mellett mozgásforma-választás szabadon, illetve „Gyere el, tekerj, hogy fitt lehess!” elnevezésű programelem is.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak az élhetőbb hétköznapokért!

 

Kövessen minket a Facebookon is!