Kultúra 2020. augusztus 26. 16:00

Mi újság, kuflik?

Nagy sikert aratott 2019 őszén a Dániel András meseíró-képzőművész gyermekkönyve alapján készült, 11 epizódból álló Mi újság, kuflik? mozifilm, amelyet a kicsik, a nagyobbak és a felnőttek is egyaránt hatalmas lelkesedéssel fogadtak. A rajongók most végre az interneten is láthatják Zödön, Pofánka, Titusz, Hilda, Valér, Bélabá és Fityirc legújabb kalandjait: az epizódok már láthatók a rajzfilmet gyártó KEDD Stúdió YouTube csatornáján.

Az elsőként debütáló Hilda kalapja című epizódot egy nap leforgása alatt közel négyezren látták, és a további részeket is hasonlóan nagy érdeklődés kíséri. A rajzfilm olyan mókás epizódokból áll, mint A kuflik és a puffpuding, amiben kedvenceink új receptet próbálnak ki, az Odalent a fűben, amiben megismerhetjük az elhagyatott rét legparányibb lakóit, a Zsebseprű a szötymag ellen, amelyben Hilda újjá varázsolja a kupacot, és a Tengerre, kuflik!, amelyben a kuflik csalózkajóhatát vívnak, és amelyet nemrég a legjobb animációs film kategóriában jelöltek a IV. Hét Domb Filmfesztiválon.

A YouTube-ra felkerülő Mi újság, kuflik! rajzfilmsorozat az új kalandok mellett két bónusz epizóddal (A kuflik és egy zsibbadó dudor, Bélabá távcsöve) valamint több új szereplővel is várja a nézőket, mint Doktor Furcsa, a zsibbadások és bizsergések szakértője, Kleofárd, a manóteve, a földalatti birodalom idegenvezetője, Csocsótány, a bogaras bogár vagy egy varázslatos sámli, azaz a Máshogyoszkóp, aki megmutatja, tulajdonképpen milyen is a világ valójában.

A Mi újság, kuflik? a nagy sikerű Egy kupac kufli folytatása. A 13 mókás epizódot az első évadhoz hasonlóan az Oscar-díjra jelölt M. Tóth Géza és a Dargay Attila-díjas Jurik Kristóf rendezte, a szereplők pedig ezúttal is a Jászai Mari-díjas színművész, Scherer Péter utánozhatatlan hangján szólalnak meg. Az egyedi hangzásvilág, a zenék és a különleges effektek a többszörösen díjnyertes zeneszerző, Alpár Balázs munkáját dicsérik. Aki szívesebben nézné meg egyben az epizódokat, annak sem kell sokat várnia, a 26. rész feltöltését követően, szeptember 11-étől a teljes mozifilm is látható lesz az animációs stúdió csatornáján.

További információkért érdemes követni a Kuflik hivatalos Facebook- és Instagram-oldalát.

 

Kövessen minket a Facebookon is!