Helyi hírek 2020. augusztus 27. 10:00

Könyvtársarok – Nyertes pályázatok

Könyvtársarok – Nyertes pályázatok
Mindkét nyáron benyújtott pályázatán nyert a Kiskunfélegyházi Városi Könyvtár – erről a napokban értesítette az intézményt a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Közgyűjtemények Kollégiuma.

Az egyiket a koronavírus-járvány terjedési kockázatának csökkentésére szolgáló eszközök beszerzésére írták ki. A pultok elé már felhelyezték a plexifalat, amellyel védik a könyvtárosokat és a látogatókat. Megvásároltak egy ózongenerátort is, amellyel az olvasók által visszahozott karanténba került dokumentumokat fertőtlenítik.

A másik pályázatot csak Minősített Könyvtár címmel rendelkező könyvtárak adhatták be. Ezt az elismerést idén január 22-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából Budapesten megrendezett ünnepségen vette át Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató.

A sikeres pályázat a könyvtár arculatának, szolgáltatásainak, innovatív eredményeinek, intézményi imázsának erősítését szolgáló projektek megvalósítására ad lehetőséget. Többek között a főbejáraton beérkezve, a folyosón információs oszlopot helyeznek el, ami nagy segítséget nyújt az eligazodásban, nem csak az alkalmi vendégeknek. Rátkai Zsuzsa grafikussal közösen feliratokat terveznek meg és raknak fel a könyvtári terekbe, az intézmény ismert, illetve kevésbé ismert szolgáltatásait bemutató színes szórólapokat készítenek el, valamint újabb manócskákkal teszik barátságosabbá a Gyermekbirodalmat.

Seres Judit

 

Kövessen minket a Facebookon is!