Gazdaság 2020. augusztus 25. 14:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Közeleg a kárenyhítési hozzájárulás befizetésének határideje

Közeleg a kárenyhítési hozzájárulás befizetésének határideje
Szeptember 15-éig van lehetőségük a kárenyhítési kockázatközösségben tag mezőgazdasági termelőknek az idei kárenyhítési hozzájárulás megfizetésének jogszerű teljesítésére.

A kárenyhítési hozzájárulás határidőre történő beérkezése az egyik alapfeltétele a kárenyhítő juttatás igénybevételére vonatkozó jogosultság megszerzésének. A fizetési kötelezettség részleteiről a Magyar Államkincstár július 31-éig határozatban tájékoztatta az érintetteket.

Fontos részletszabály, hogy határidőben történő befizetésnek kizárólag a 10032000-01220191-51900001 számú Mezőgazdasági támogatások szakmai költségvetési fejezeti alszámlájára, tárgyév szeptember 15-éig jóváírt összeg tekinthető.

A befizető felelőssége, hogy az átutalásról a határidőt megelőzően, az átutalás időszükségletét is figyelembe véve a helyes számlaszám megjelölésével intézkedjen. Nem szabad megfeledkezni a közlemény rovat helyes kitöltéséről sem, hiszen a beérkező összeg beazonosítása csak ez alapján lehetséges. Fontos tehát az ügyfélazonosító szám, illetve az adóazonosító jel, vagy adószám megadása is.

A kárenyhítési hozzájárulás megfizetése kötelező, tehát a határidőre meg nem fizetett összeg adók módjára behajtandó köztartozásnak minősül.

Amennyiben a hozzájárulás összegét a kincstár a fenti határidőt követően vonja le egy, a gazdálkodó későbbi kifizetéséből, úgy a termelő már nem lesz jogosult kárenyhítő juttatás igénybevételére.

A mezőgazdasági kockázatkezelési rendszer működését meghatározó jogszabályok elérhetőek a 

Magyar Államkincstár honlapján.
 

Kövessen minket a Facebookon is!