Helyi hírek 2020. augusztus 31. 08:00

Körkérdés: Használja-e a főteret?

Képgaléria
Körkérdés: Használja-e a főteret?
Élhetőbbé és szebbé tette Félegyházát a Zöld város projekt, ezzel a legtöbben egyetértenek. Körkérdésünkben legtöbben a padokat és a kiülőket dicsérték, és sokan beszéltek elismerően a megújult zöldterületekről is.

Tarnóczki Nikoletta (36)

Számomra nagyon szimpatikus és otthonos lett az újonnan átadott és befejezett főtér. Praktikusak és szépek a kiülők. Elérte azt a célt, amire készült. A gyerekeimmel gyakran sétálunk a főtéren, amit nagyon hangulatosnak találunk.

 

Hup Richard (31)

A felújítás előtt nem csak retró, de helyenként balesetveszélyes is volt a Béke-tér. A burkolatok sérültek voltak tele göröngyökkel, ami nem mutatott szép látványt a városban élők, vagy éppen az átutazók számára. A legvégén már sok padot is felszedtek, így a tér nagy részén le sem lehetett ülni. Azt látom, hogy rengetek fiatal, illetve sok család megy ki az új térre és nem csak a szökőkút miatt. Sokan a padokon üldögélnek, beszélgetnek és élvezik a napsütést. Megérte kivárni a felújítást, idő kellett a nagyobb volumenű munka megvalósításához.

 

Vas Nándor (18)

Nyomon követtem a főtér megújulását, a végeredménnyel elégedett vagyok. Teljesen átalakult és más lett a hangulata is. Zöldebb és virágosabb, betölti a funkcióját, ami egy főtérnél fontos. A kialakításából adódóan rendezvények megtartására is alkalmas, mert nem lett széttagolva. Egy nagy egységet alkot és nem mellesleg a városközpont képét is nagyban emeli.

 

Tóth Éva (61)

Sok ember használja a főteret, de véleményem szerint jobban kellene rá vigyázni. A rollereseket és a kerékpározókat kitiltanám. Tudtommal ez egy sétáló tér és nem arra való, amire a fiatalok egy része használja. Elégedett vagyok a zöldterülettel, kicsivel színesebb virágoknak jobban örültem volna, de ez csak egy személyes vélemény. Pozitívum, hogy hosszú időt követően végre ismét le lehet ülni. Ez nem csak az időseknek a fontos, akik a piaci bevásárlást követően meg tudnak a kiülőkön pihenni, hanem a fiatalok, családok is szívesen töltik itt az időt.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!