Helyi hírek 2020. augusztus 28. 11:30

Egységes, magas színvonalú városképet szeretne a képviselő-testület

Képgaléria
Egységes, magas színvonalú városképet szeretne a képviselő-testület
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete szükségesnek tartja a Kossuth utca tervezésének folytatását. Többek között erről is döntöttek augusztus 27-én, csütörtökön a városatyák, a nyári szünet utáni első rendes képviselő-testületi ülésen.

Mint ismert, a Félegyháza újjáépül projekt keretében új arculatot kapott a városközpont, megtörtént a főtér, valamint a Kossuth utca déli oldalának az 5. sz főút és az Attila utca közötti szakaszán a burkolatokat és a zöldfelületet is érintő komplex felújítása, megújultak a Kossuth utca egyéb szakaszainak zöldfelületei és a Kossuth utca északi oldala a Batthyány utcáig. A fennmaradó szakaszokat is érdemes lenne ehhez igazítani, és az egységes, magas színvonalú városkép érdekében felújítani. Az e témában készült előterjesztés arra tett javaslatot, hogy a projekt méretére tekintettel mind a tervezést, mind a kivitelezést ütemekre érdemes bontani. Ennek megfelelően a Kossuth utca déli oldalának az Attila utcától a Dózsa György utcáig terjedő szakaszának és a Kocka játszótérnek a felújításához szükséges tervdokumentáció elkészítésére csaknem 15 millió forint saját forrás biztosításáról határozott a képviselő-testület, a 2021. évi költségvetés terhére.

A városatyák a megvitatott mintegy 30 napirendi pont között elfogadták többek között az idei első félévre vonatkozó külkapcsolati tevékenységről szóló beszámolót. Ebből kiderül, hogy bár a város több meghívást is kapott partnervárosaiból, valamint több delegációt is fogadott volna a településen, a COVID 19 világjárvány miatt ezekből nagyon kevés valósulhatott meg. Elfogadta a testület a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda és a Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 2019 évi működéséről szóló beszámolót is.

A félegyházi képviselő-testület szeptember 24-én tartja legközelebbi rendes ülését.

 

Kövessen minket a Facebookon is!